HomeActualitateRoman

ApaServ este bună de plată: angajații companiei au câştigat drepturi salariale restante

Angajaţilor ApaServ trebuie să li se recalculeze salariile şi să primească diferenţele. Sumele variază între 6.800 şi 22.000 de lei de persoană. Reprezentanţii companiei nu exlud posibile restructurări.

Mai mulţi salariaţi romaşcani ai companiei judeţene ApaServ au câştigat, în instanţă, drepturi salariale ce survin din aplicarea contractului colectiv de muncă unic la nivelul ramurii de gospodărie comunală, locative şi transporturi locale – servicii comunicare de utilităţi publice. Oamenii au câştigat şi la prima instanţă – Tribunalul Neamţ, dar juriştii companiei au atacat hotărârea magistraţilor nemţeni la Curtea de Apel Bacău. Miercuri, Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat în 15 dintre dosarele aflate pe rol, pe această temă. „Anulează clauzele din contractul colectiv de muncă (CCM) la nivelul unităţii pârâte pentru anii 2009 – 2010, 2010 – 2011, 2011 – 2012, modificat şi completat prin acte adiţionale subsecvente, privind salariul minim în cadrul Companiei, respectiv: articolul 46, punctul 4 din CCM la nivel de unitate pentru anii 2009 – 2010, modificat prin actul adiţional din 2009, şi articolul 42, alineatul 2, din CCM la nivel de unitate pentru anii 2010 – 2011, 2011 – 2012, modificat prin acte adiţionale din 2010 şi 2011. Clauzele anulate sunt înlocuite până la 21.03.2012 cu prevederile mai favorabile stipulate în CCM pe ramură. (…) Obligă pârâta să plătească reclamantului diferenţa dintre drepturile salariale stabilite prin aplicarea salariului minim de mai sus şi cele efectiv încasate pentru perioada 12 iulie 2009 – 21 martie 2012. Pentru perioada 22 martie 2012 – 30 septembrie 2013 obligă pârâta la diferenţe drepturi salariale având în vedere un salariu minim de 840 lei, la care se aplică rata inflaţiei INS pentru anul 2011, astfel cum s-a stabilit prin prezenta hotărâre”, se arată în hotărârea judecătorească.

Liderul sindicatului din care fac parte angajaţii ApaServ care au dat în judecată compania consideră că aceste hotărâri sunt normale, având în vedere probele depuse la dosar. „Angajaţior li s-a încălcat un drept. Eu am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii companiei, am negociat ca lucrurile să nu se termine aşa. În 2013 am avut ultimele discuţii şi salariaţii erau dispuşi să renunţe la proces dacă, de la acel moment, le erau respectate drepturile salariale, aşa cum scrie în contractul pe ramură. Dar conducerea ApaServ a fost inflexibilă la solicitări şi am ales calea instanţei”, a afirmat Ioan Munteanu, liderul sindicatului EPCAN.

Banii pe care ar trebui să-i primească un angajat variază între câteva mii şi câteva zeci de mii de lei. Cea mai mare sumă pe care ar avea-o de primit un membru al EPCAN este de peste 22.000 de lei, iar cea mai mică este de aproximativ 6.800 de lei.

Consecinţele financiare ale acestor sentinţe judecătoreşti vor fi analizate de conducerea operatorului de apă în cel mai scurt timp. „Nu cunosc exact prevederile hotărârilor judecătoreşti, pentru că juriştii au avut mai multe procese în ultima perioadă şi noi punem în discuţie un dosar atunci când primim documentele la sediul companiei. Oricum, o hotărâre judecătorească nu se comentează. Voi acţiona în consecinţă, dar, în acelaşi timp, va trebui să mă încadrez în fondul de salarii pe care mi-l stabileşte legea. Eu am vrut să dau oamenilor bani în plus la salariu şi a venit Curtea de Conturi şi i-a cerut înapoi. Cred că va fi ceva de genul «ce iei cu o mână dai cu alta»”, a afirmat Cătălin Dughir, managerul general al ApaServ SA.

Șeful ApaServ a mai spus, în luna iunie, că e posibil ca un succes al salariaţilor în instanţă să ducă la restructurări în cadrul firmei.

Comentarii

WORDPRESS: 0