HomeActualitateNeamt

ApaServ confirmă: unul dintre angajați lucrase în noaptea anterioară tragediei

Compania judeţeană ApaServ confirmă că unul dintre muncitorii săi, care a decedat pe data de 27 august, lucrase cu o noapte înainte. Reprezentanţii companiei susţin, însă, că activitatea din data de 27 august ar fi trebuit să fie una simplă, care să nu dureze mult, chiar dacă asta a însemnat ca angajatul lor să fie chemat la serviciu din timpul liber. Asta după ce managerul general al companiei a spus, imediat după tragedie, că, „dacă omul a lucrat noaptea, nu avea ce să caute la intervenţie”.

„Conform foii colective de prezenţă, domnul Ilisei Marian a lucrat în noaptea de 26 spre 27 august. La data de 27 august, exista premisa punerii în funcţiune a staţiei de pompare ape uzate SPAU nr. 3 Horia – Cotu Vameş, prin participarea simultană a unui electrician şi a unui mecanic (care participase şi la acţiunea din săptămâna precedentă – domnul Ilisei Marian). Demontarea/verificarea nu trebuia să dureze mai mult de două ore, dus-întors. Menţionăm că lucrarea nu presupunea intrarea în cămin”, se arată într-un comunicat al companiei ApaServ.

Cu toate acestea, tragedia a avut loc la ora prânzului, iar martorii spun că cei doi erau acolo de dimineaţă.

Reamintim că, pe data de 27 august, doi angajaţi ai regionalei Est a ApaServ au decedat în timp ce se aflau la o intervenţie. Unul dintre ei a intrat în căminul reţelei de ape uzate, dar, din cauza gazelor emanate, i s-a făcut rău. Celălalt a încercat să-l salveze, însă au căzut amândoi în apa din cămin. Au fost scoşi de pompieri, dar nu au mai răspuns manevrelor de  resuscitare.

În acest caz s-a început o anchetă, inclusiv de către ITM Neamţ, având în vedere că cei doi erau în timpul serviciului. La scurt timp s-a aflat că unul dintre muncitori ar fi trebuit să fie liber. Iar dacă reprezentanţii ApaServ susţin că omul era trimis la intervenţie pentru „cel mult două ore”, ITM Neamţ nu a oferit mai multe detalii, din cauză că nu a terminat verificările.

Comentarii

WORDPRESS: 0