Prima paginăSanatate

Aparatură de zeci de mii de lei stă nefolosită în spitale

Dimensiune text

În vreme ce unele spitale din țară se plîng că nu au dotări, în alte spitale aparatură de zeci de mii de lei zace nefolosită. Spitalul din Roman resimte lipsa aparaturii.

 

 

Aceasta este concluzia unui raport public al Curții de Conturi, în urma unui control făcut în 2010, la 195 de spitale din țară, printre care și în județul Neamț.

Potrivit raportului, în perioada 2006-2010, la nivelul Ministerului Sănătății au fost achiziționate aparatură și alte dotării independente, în valoare de 16.806 lei, pentru 32 de unități spitalicești, aparatură care nu a fost pusă în funcțiune sau nu a fost utilizată.

De asemenea, la nivelul ministerului au fost centralizate toate solicitările venite de la direcțiile județene de sănătate publică, fără ca, în prealabil, să se fi analizat notele de fundamentare privind necesitatea investițiilor, ceea ce a dus la achiziționarea de aparatură care nu și-au dovedit utilitatea în cadrul unităților sanitare.

În 2010, la noi în spital nu a fost cazul de aparatură nefolosită, ci, mai degrabă, de lipsa aparaturii. Mă întreb de ce această aparatură nu a fost redistribuită către spitalele care aveau nevoie de ea. Am făcut atunci numeroase demersuri și solicitări la minister pentru dotări, dar nu am primit nici un răspuns„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0