Prima paginăRural

Aparatură de 100.000 de euro la spitalul din Barticești

Dimensiune text

Săptămîna aceasta, Fundația „Speranța bolnavilor” din Barticești (foto) , de care aparține spitalul din comună, se va întîlni cu reprezentanții unei firme de aparatură medicală. Scopul acestei întîlniri este negocierea unor prețuri pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru clinica de chirurgie oftalmologică.

 

 

Fondurile, care provin de la binefăcători din Italia, vor contribui la dotarea clinicii cu aparatură ultramodernă, specifică intervențiilor chirurgicale oftalmologice, cum ar fi operațiile de cataractă, implanturile de cristalin sau corecții ale deficiențelor de vedere.

Noi am estimat că valoarea întregii aparaturi se va ridica la peste 100.000 de euro, iar din aprecierile medicilor care vor lucra aici credem că va fi cea mai modernă clinică din județ. Sîntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește deschiderea acestei clinici, unde, în limita fondurilor disponibile, vor fi tratați gratuit asigurații, dar unde se pot face și intervenții la cerere, contra-cost. Intervențiile vor fi efectuate de către doi medici din Iași, care au și ei o clinică privată de oftalmologie. Contractul pentru fonduri de la Casa de Asigurări va fi semnat după ce vom deschide clinica. În ceea ce privește partea de recuperare medicală, anul acesta nu vom mai face decît niște mici investiții în aparate de kinetoterapie și recuperare„, a spus părintele Mihai Budău, directorul spitalului din Barticești.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0