APARATUL DE RADIOLOGIE DIN SPITAL VA FI FUNCŢIONAL ÎN MAI

HomeSanatate

APARATUL DE RADIOLOGIE DIN SPITAL VA FI FUNCŢIONAL ÎN MAI

 

radiologie07cAparatul de radiologie mult solicitat de către Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a ajuns în „curtea” unităţii medicale, cu speranţa că acesta va putea fi pus în funcţiune în jurul datei de 1 mai. Dacă pe acest lucru nu există emoţii, aşteptându-se doar primirea avizelor, conducerea Spitalului aşteaptă şi restul banilor pentru plata aparatului şi care ar trebui să vină tot de la Consiliul Judeţean Neamţ.

„Printr-un parteneriat între Primăria Roman şi Consiliul Judeţean, s-a reuşit obţinerea primei tranşe de bani de la cea de-a doua instituţie, pentru achiziţionarea aparatului. Mai este nevoie de suma de 482.000 de lei pentru a-l plăti în totalitate. Aparatul de radiologie va fi pus în funcţiune la 1 mai, după ce vor fi obţinute toate autorizaţiile. Noi am plătit inclusiv taxa de urgenţă pentru ca aparatul să fie pus cât mai repede în funcţiune. Am început şi demersurile către Consiliul Judeţean (CJ) pentru obţinerea celei de-a doua tranşe de bani. Avem promisiunea conducerii CJ Neamţ că ne vor acorda şi restul sumei. Tot anul acesta intenţionăm să achiziţionăm şi un Computer Tomograf (CT) cu bani de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat doctor Maria Andrici, managerul unităţii spitaliceşti.

Aparatul de radiologie era necesar deoarece cele existente acum şi-au depăşit termenul de funcţionare şi puteau pune în pericol decontarea acestui tip de investigaţii de  către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0