Prima paginăActualitateRoman

Apa din sol îngreunează lucrările din cartierul Petru Rareş

Dimensiune text

Constructorul trebuie să amplaseze conducta de canalizare la trei metri adâncime, iar de la 1,20 metri deja este prezentă apa, prin pânza freatică. 

Extinderea reţelelor de apă şi canalizare din cartierul lipovenesc se loveşte de numeroase probleme tehnice. Pe lângă disconfortul creat celor care lucrează în zonă, există şi pericole reale pentru traficul din zonă şi chiar pentru locuitorii cartierului. „Au apărut câteva prăbuşiri. Din păcate, nu sunt din vina constructorilor, mi-ar fi fost mai uşor să fie din vina lor. Pe bulevardul Nicolae Bălcescu, acolo unde sunt probleme cu pânza freatică şi unde noi am făcut drenul, suntem legaţi de montarea staţiei de pompare apă cu reţeaua din Petru Rareş, care este realizată cu fonduri europene. Această reţea de pe Petru Rareş nu va fi terminată mai devreme de 15 august, fiindcă există, acolo, o problemă foarte dificilă. Constructorul trebuie să amplaseze conducta de canalizare la trei metri adâncime, iar de la 1,20 metri deja este prezentă apa, prin pânza freatică. Este o lucrare dificilă care se desfăşoară în condiții grele, cu multă mizerie”, a explicat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Reprezentantul administraţiei locale a adăugat că unele explicaţii i-au fost oferite chiar de constructori. „În discuţia pe care am avut-o în şedinţa de luni dimineaţă, constructorul care se ocupă de partea de canalizare mi-a explicat că, în momentul în care trage apa cu pompa, pentru a putea lucra la reţeaua de canalizarea, se creează o mai bună fluidizare a apei în pânza freatică şi, atunci, pânza freatică devine mai activă şi se acumulează şi mai multă apă, lucru care poate afecta drumul sau chiar structuri de case”, a mai spus primarul Leoreanu.

Problemele solului din zonă sunt cunoscute de cei care au lucrat la modernizarea arterei Roman-Vest. În timpul lucrărilor, s-au descoperit mai multe reţele de apă şi canalizare, unele nefolosite şi despre care operatorul de apă nu avea cunoştinţă. La câteva luni de la finalizarea lucrărilor, mai multe guri de canal şi porţiuni din şosea s-au surpat, reprezentanţii Primăriei spunând că vor semna recepţia lucrărilor după remedierea problemelor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0