Prima paginăActualitateNeamt

Anvelope cu probleme

Dimensiune text

În urma unui control efectuat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ, au fost aplicate amenzi de 16.000 unor operatori economici care comercializau anvelope noi şi second hand.

În perioada 27 octombrie – 7 noiembrie, inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ au verificat respectarea prevederilor legale la comercializarea anvelopelor noi şi second hand.

Mai întâi au fost verificaţi 15 operatori economici care comercializau anvelope noi, dintre care doi importatori şi 13 vânzători. În toate cazurile s-au constatat abateri. Cel mai frecvent s-a constatat lipsa informaţiilor privind denumirea produsului, precum şi denumirea şi adresa producătorului/importatorului, la toate mărcile de anvelope comercializate (cu excepţia mărcilor înregistrate). Alte abateri identificate priveau lipsa certificatelor de garanţie sau certificate care nu specificau durata medie de utilizare pentru mărcile de anvelope distribuite.

În cazul anvelopelor second hand, la cei trei operatori economici verificaţi s-a constatat că modalitatea de afişare a preţurilor nu era una corespunzătoare, iar în ceea ce priveşte garanţiile legale, s-a constatat că nu se precizează în niciun înscris înaintat consumatorilor că garanţia legală de conformitate a anvelopelor second-hand este de minimum 12 luni.

„Pentru abaterile identificate s-au aplicat 13 avertismente şi şapte amenzi contravenţionale, în valoare de 16.000 de lei”, a declarat Natalia Hruşcă, comisar şef adjunct al CJPC Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0