Prima paginăSport

Antrenamentele afară ale atleților au fost sistate

Dimensiune text

Scăderea temperaturii sub -15 grade, pe alocuri chiar sub -20 de grade Celsius a perturbat activitatea de pregărire a sportivilor de la Clubul Atletic și Liceul cu Program Sportiv Roman. Cum avertizarea de cod portocaliu de ger va fi în vigoare pînă la sfîrșitul săptămînii, antrenamentele în aer liber au fost sistate.

 

 

În această săptămînă sau pînă la terminarea avertizărilor meteorologice de cod galben sau portocaliu de ger, nu vor avea loc antrenamente în aer liber, pentru evitarea frigului și a urmărilor pe care acesta le poate avea asupra organismului uman. În consecință, atleții, dar și sportivii de la secțiile de judo, lupte sau baseball, se vor pregăti doar în spații închise. Pentru aceasta avem la dispoziție sala de forță de la stadion, sala de atletism de la Clubul Atletic, precum și sălile de judo și de handbal de la Liceul cu Program Sportiv. O scurtă perioadă de absență a pregătirii afară nu va afecta prea mult forma sportivilor, mai important fiind ca aceștia să nu fie supuși riscului de a răci sau a se accidenta„, a declarat Ioan Popa, director adjunct la LPS Roman.

Cu aceeași situație se confruntă și sportivii de la Clubul Atletic. „Este contraindicat să se facă pregătire în aer liber la temperaturi mai mici de -6 grade Celsius, în special la copii. Ei sînt mult mai sensibili decît cei mai în vîrstă, mă refer la seniori, astfel că trebuie obligatoriu evitată expunerea la ger, care ar cauza probleme de sănătate. Mai greu va fi pentru aruncători, ale căror antrenamente se desfășoară cu preponderență afară, dar acestea vor fi înlocuite cu exerciții în sală. Din fericire, la sală avem căldură. Am avut grijă să nu aibă de suferit copiii„, a afirmat și Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0