Prima paginăEducatie

Antrenament pentru bacalaureat

Dimensiune text

Elevii claselor a XII-a de la Grupul Școlar „Vasile Sav” au fost, luni, față în față cu bacalaureatul.

 

 

Aceștia au simulat proba la matematică a examenului de maturitate, cu subiecte elaborate după modelul celor de la examenul de bacalaureat, cu teze secrete, cu supraveghetori, singurele care au lipsit din atmosfera examenului fiind doar camerele video. „În fiecare an, organizăm o simulare a examenului la matematică, aceasta fiind în fiecare an proba cea mai dificilă, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen și cu tipul de subiecte. De cele mai multe ori, subiectele de la simulare s-au dovedit chiar mai dificile decît cele de la examen”, a spus profesoara Adriana Drăghici, directorul Grupului Școlar „Vasile Sav”.

Și la Colegiul Național „Roman-Vodă”, elevii din ultimul an de liceu exersează condițiile de examen. „La fiecare clasă a XII-a, colegii care predau disciplinele care sînt probe pentru examenul de bacalaureat au dat teze după modelul subiectelor de examen, în condiții de examen. Pînă la sfîrșitul semestrului, vom organiza și o simulare la care să participe toți elevii de clasa a XII-a din școală”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Național „Roman-Vodă”.

„Pentru acest an nu am stabilit o simulare centralizată, la nivel de județ. Fiecare școală are libertatea de a-și organiza propria pregătire a elevilor pentru examen. Sînt sigură că toți colegii mei din teritoriu au privit cu seriozitate acest aspect și au fost asigurate condițiile pentru a-i pregăti pe elevi pentru examen”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.COMENTARII

WORDPRESS: 0