Prima paginăSocialReligie

„Anton Durcovici – un Om pentru Oameni”

Dimensiune text

250 de copii şi tineri din Roman au participat la cea de-a 14-a ediţie a campusului „Vara împreună”, care poartă numele „Anton Durcovici – un Om pentru Oameni”, organizat de Fundaţia Iosefinii lui Murialdo din Roman.

Școala de artă „Sergiu Celibidache” din Roman este, în perioada 7-12 iulie, gazda celei de-a 14-a ediţii a campusului pentru copii „Vara împreună”, organizat de Fundaţia Iosefinii lui Murialdo din Roman. Activităţile educativ-recreative din acest an au avut în centru viaţa fericitului Anton Durcovici. „Acest episcop martir, născut în Austria, şi-a pus viaţa în slujba oamenilor. Toate scenetele de teatru din aceste zile au avut ca temă momente din viaţa acestui episcop martir – secvenţe din timpul studiilor, faze care descriu cum a ajuns în România, precum şi unele dintre cele mai importante fapte pe care acesta le-a făcut. Toate piesele de teatru conţin şi glume, dar şi un limbaj pe înţelesul tuturor copiilor”, susţine preotul Maximilian Horlescu, din cadrul Fundaţiei Iosefinilor.

Cei aproximativ 200 de copii care au participat la campus în acest an au fost împărţiţi în patru echipe, fiecare purtând numele celor patru localităţi din România asupra cărora şi-a lăsat amprenta episcopul martir Anton Durcovici – Iaşi, Bacău, Ploieşti şi Bucureşti.

Programul unei zile de campus începe cu jocuri, cântece şi dansuri. După aceea, copiii asistă la o scenetă de teatru, care îl are ca protagonist pe Anton Durcovici. Urmează un momentul formativ, în care fiecare echipă merge, împreună cu animatorii, într-o sală de clasă, pentru a discuta despre cele văzute. „Copiii discută anumite aspecte pe care le-au observat în piesa de teatru, apoi despre anumite valori care se desprindeau din scenetă, iar după aceea caută să îşi însuşească acele valori în viaţa de fiecare zi”, spune părintele Maximilian.

După latura formativă, urmează, din nou, jocuri, atât individuale, cât şi de grup, şi au loc întreceri între echipe. Sâmbătă, în ultima zi de campus, dacă vremea va permite, copiii, împreună cu cei aproximativ 50 de animatori care participă la campus, se vor deplasa la sediul Fundaţiei Iosefinii lui Murialdo, pentru a participa la anumite întreceri specifice jocurilor olimpice, atât individuale, cât şi de grup. La finalul activităţilor, va fi desemnată cea mai bună echipă de anul acesta, care va stârni admiraţia, dar şi invidia celorlalţi participanţi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0