HomeNeamt

Animalele protejate sunt evaluate

În perioada februarie – aprilie 2013 are loc evaluarea populațiilor speciilor de animale strict protejate (urs, lup, râs, pisică sălbatică) de pe teritoriul județului Neamț.

 

 

Evaluarea este realizată de către gestionarii fondurilor cinegetice, împreună cu reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Neamț, ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic și Cinegetic și ai Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Situațiile centralizate la nivel de județ vor fi înaintate la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, împreună cu propuneri de plafon maxim de intervenție. Propunerile de plafon maxim de intervenție vor avea la bază nivelul pagubelor înregistrate, situația efectivelor reale comparativ cu cele optime, tendința și structura populației.

Acțiunile de evaluare a populațiilor de urs, lup, râs și pisică sălbatică se vor desfășura după cum urmează: Direcția Silvică Neamț, în zilele de 12 și 27 martie; Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț, în zilele de 12 și 27 martie; Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) „Zimbru” Târgu Neamț, în perioada 25 – 27 martie; AVPS Roman, în perioada 9 martie – 1 aprilie; AVPS „Diana Hunting”, în perioada 25 – 29 martie; AVPS „Bradul” Piatra Neamț, în ziua de 1 aprilie; AVPS „Șoimul” Tazlău, în perioada 3 – 10 aprilie; AVPS „Lupul Cenușiu” – în zilele de 21 și 22 martie; AVPS „Hășmașul Mare”, în perioada 21- 23 martie; Ocolul Silvic Bisericesc Neamț, în zilele de 19 și 20 aprilie, și AV Ursul Brun, perioada 26 – 27 aprilie.

La aceste acțiuni sunt invitați să participe și reprezentanți ai institutelor de cercetare, universităților, ONG-urilor și reprezentanți ai administrațiilor ariilor naturale protejate, pe fondurile de vânătoare suprapuse cu ariile naturale protejate.

Comentarii

WORDPRESS: 0