Prima paginăEconomie

Angajatori portughezi vin la Roman pentru a căuta 300 de lucrători în agricultură

Angajatori portughezi vin la Roman pentru a căuta 300 de lucrători în agricultură

Dimensiune text

 

 

La Roman va avea loc, miercurea viitoare, 17 ianuarie, o selecție pentru lucrători în domeniul agricol, în Portugalia, la recoltarea zmeurei.

Cele 300 de locuri de muncă sunt oferite prin intermediul rețelei EURES, iar selecția este organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț. Selecția va avea loc în data de 17 ianuarie, începând cu ora 9.00, în municipiul Roman, la Complexul Brăduțul (fosta cantină a Grupului Școlar „Vasile Sav”), de pe bulevardul Republicii, nr. 46, acolo unde au loc, în fiecare an, bursele locurilor de muncă organizate de AJOFM Neamț. Trei mari companii angajatoare din Portugalia vor avea reprezentanți la selecția lucrătorilor de la Roman.

Durata contractului este de aproximativ trei luni. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcție de producție, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie 2018.

Angajatorii caută persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, având avantaj persoanele cu experiență în agricultură, cu experiență în recoltarea zmeurei sau în munca în sere. Sunt preferabile persoane care au cunoștințe de bază de limbă engleză, spaniolă sau portugheză, dar această cerință nu este obligatorie.

Angajatorul asigură cazare contra cost, de 2 euro pe zi, și oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar suma aferentă deplasării se va deduce din primele salarii. Salariul de bază pentru culegătorii de zmeură fără ore suplimentare este de 603 euro brut pe lună, iar cu ore suplimentare ajunge la 1.199 euro brut pe lună. Una dintre companiile angajatoare, JBI Group – Nuvem Maravilha Lda, plătește 4,52 euro pe zi lucrătoare, pentru alocația de hrană, plată efectuată la sfârșitul lunii împreună cu salariul.

„Persoanele cu domiciliul în județul Neamț care corespund cerințelor posturilor oferite și sunt interesate de a participa la selecție se vor adresa consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, telefoane 0233/743.848, 0233/219.514, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie după cartea de identitate sau buletinul de identitate, CV în limba română, adeverință medicală (apt pentru muncă) și dosar plic. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 ianuarie 2018”, a precizat directorul executiv al AJOFM Neamț, Daniel Chirilă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Ulise 4 ani

  Cum vin asa pleaca !
  PSD distrus absolut orice echilibru in aceasta tara ! Anumiti bugetari au salarii nesimtit de mari in comparatie cu productivitatea muncii lor. Salariile gevernantilor si politicienilor sunt immense.
  De investitorii mici si mijlocii , de administratorii privati mici si mijlocii au uitat toti. An de an ii regulam cu taxe aberante si le punem pumnul in bot.
  Este o lupta clara intre statul socialist si sectorul privat. Aparat de jandarmi statul castiga mereu lupta cu clasa privata care devine din ce in ce mai slabita , dezgustata si obosita.
  Transmit portughezilor un mesaj clar : faceti repede stanga-n prejur. In Roman forta de munca este aproape inexistenta. Daca reusiti sa umpleti un autocar sa fiti bucurosi.
  Ne asteapta vremuri de rahat iar aici am ajuns numai si numai din cauza guvernarii PSD.
  PSD este o boala , un cancer generalizat o ciuma. Acum este in metastaza bine inradacinat in muschii privatilor din Romania. Secunda de secunda cancerul PSD se hraneste cu vlaga privata si creste pe zi ce trece sufocand orice initiative private.
  Nici o chimio-terapie si nici alt tratament nu mai poate fi aplicat. Cancerul PSD s-a intins asa de tare incat este imposibil sa mai scapam de el.
  O singura sansa mai avem ! Trebuie sa sacrificam bolnavul , gazda !
  Pe data de 20 ianuarie la Bucuresti incepe noua revolutie in adevaratul sens al cuvantului. Nu va mai fi nimic pasnic ca pana acum. Va fi o lupta adevarata cu jamdarmii si cu fortele de ordine. Trebuie sa ajungem pana in Parlamant si govern si sa ne luam Romania inapoi !
  Nu mai exista timp pentru proteste pasnice !