Prima paginăActualitateNeamt

Angajații ITM Neamț sunt îngrijorați de viitorul lor

Dimensiune text

Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul anunţa anul trecut că Inspectoratul Teritorial de Muncă va fi comasat cu Agenţia de Prestaţii Sociale. Angajaţii ITM şi AJPIS Neamţ nu ştiu, încă, ce se va întâmpla cu locul lor de muncă. 

Viitorul salariaţilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ şi Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPIS) Neamţ este incert, având în vedere că, în luna decembrie, a apărut Ordonanţa de Guvern numărul 86 care spunea că cele două instituţii vor fi comasate, iar în locul acestora va fi formată o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, aflată în subordinea Ministerului Muncii. Urmare a acestei decizii, în subordinea noii agenţii vor fi create, la nivelul fiecărui judeţ, direcţii judeţene de muncă şi securitate socială. Agenţia va fi condusă de un secretar de stat, numit de premierul României, la propunerea ministrului Muncii, şi va prelua personalul celor două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi.

Directorii celor două instituţii din judeţ nu au primit, până în acest moment, mai multe detalii referitoare la această fuziune şi aşteaptă alte acte normative prin care să li se explice ce anume se va întâmpla. „Nici noi, nici colegii noştri din celelalte judeţe ale ţării, nu avem mai multe informaţii despre această comasare. În afară de Ordonanţa care a apărut, nu ni s-a mai spus nimic. Aşteptăm şi noi lămuriri. În acest moment, nu ştim nici dacă va fi păstrat tot personalul, nici în ce manieră ni se vor modifica atribuţiile. Până când nu va fi abrogată Legea 108, prin care a fost înfiinţată instituţia noastră, activitatea nu va fi schimbată”, a declarat juristul Ioan Popescu, inspectorul şef al ITM Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0