HomeSanatate

Angajări la spital

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a cerut secțiilor spitalului să evalueze numărul angajaților și să comunice posturile vacante disponibile.

 

Decizia a fost luată din cauza crizei de personal prin care trece instituția sanitară, în special la capitolul infirmieri, îngrijitori și asistenți medicali. Criza s-a agravat odată cu expirarea, în luna aprilie, a contractelor pe perioadă determinată pentru 20 de angajați.
În prezent, fiecare secție trebuie să ne comunice necesarul de personal, pentru că ne confruntăm cu o criză destul de serioasă de angajați. După ce fiecare secție ne va transmite necesarul, vom vedea ce posibilități avem de angajare. Ne vom axa, în special, pe angajări pe o perioadă determinată și vrem ca, pînă cel tîrziu 25 iunie, să scoatem la concurs aceste posturi„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Nici la capitolul medici, spitalul nu o duce prea bine. Printre cele afectate de lipsa medicilor se numără secția Interne, Endocrinologia, Pneumologia sau Oncologia. În ceea ce privește medicina de urgență, la sfîrșitul lunii mai, la București va avea loc concursul de rezidențiat, unde s-au înscris doi medici pe cele trei posturi scoase la concurs pentru Spitalul Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0