HomeCultural

Andrei Preda, recunoscut în lumea internațională a muzicii

Pianistul romașcan a fost invitat să participe la un master class organizat de maestrul Walter Kraft la Munchen.

 

 

Pianistul Andrei Preda (foto), elev în clasa a VII-a la Școala de Artă „Sergiu Celibidache, câștigător al unei campanii de promovare a copiilor talentați inițiate de „Ziarul de Roman” s-a numărat printre puținii pianiști de vârsta sa invitați să participe la un „master class” susținut la Munchen de profesorul Walter Kraft.

„Invitația pentru Andrei a venit ca urmare a faptului că el a obținut premiul I absolut și un premiu special la un concurs de interpretare desfășurat cu mai mult timp în urmă la Craiova. Dincolo de șansa de a se pregăti cu profesori renumiți, invitația lui Andrei reprezintă, de fapt, o recunoaștere a talentului și a nivelului în care am ajuns în pregătirea noastră. Faptul că un maestru de talia profesorului Kraft se apleacă asupra lui Andrei este o confirmare a faptului că Andrei este un pianist talentat și care depășește cu mult nivelul colegilor săi de generație. Aceasta este cea de-a doua ieșire a lui Andrei în lumea internațională a muzicii, după participarea la concertul de la Krems, din Austria și sunt sigur că aceste experiențe vor contribui la îmbogățirea bagajului său de cunoștințe”, a spus maestrul Arcadie Trofin, profesorul cu care Andrei Preda se pregătește de mai bine de doi ani.

Elev în clasa a VII-a, Andrei are deja un impresionant portofoliu  de diplome, premii și paricipări la festivaluri și concerte, cel mai recent fiind un premiu I obținut la prima ediție a Concursului Internațional de pian „Frederic Chopin” desfășurat în luna mai la Bacău. La concurs au participat, pe categorii de vârstă, copii din România, Republica Moldova și Italia. Cel mai ambițios proiect de viitor al său îl reprezintă participarea, în luna noiembrie, la Festivalul internațional de pian de la Sofia. „Pentru noi, simpla participare la acest festival de tradiție și de înaltă ținută reprezintă o adevărată performanță”, a spus maestrul Arcadie Trofin.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0