Prima paginăSport

Andon Boshkovski a fost demis. CSM Roman are un nou antrenor

Andon Boshkovski a fost demis. CSM Roman are un nou antrenor

Dimensiune text

 

Rezultatele sub așteptări din ultima perioadă au pus conducerea clubului de handbal feminin CSM Roman în situația de a lua măsuri. Una dintre acestea a fost renunțarea la serviciile antrenorului macedonean Andon Boshkovski, venit la echipă de doar câteva luni.

Andon Boshkovski antrenor

Andon Boshkovski

CSM Roman se află în campionat doar pe locul al zecelea, iar campania europeană din Cupa EHF a fost ratată din prima rundă. Ultimul rezultat sub așteptări a fost cel din etapa a noua a Ligii Naționale de joi, 27 octombrie, când CSM Roman a evoluat în deplasare la SCM Craiova, meci în care oltencele s-au impus cu 30-21 (18-7). După opt etape, CSM Roman are o singură victorie pe teren, în fața Danubius Galați, din etapa a patra, și, cu doar nouă puncte, are unul dintre cele mai slabe începuturi de sezon de când evoluează în Liga Națională.

În acest sfârșit de săptămână, conducerea CSM Roman s-a întrunit pentru a lua, în Consiliul de Administrație, o decizie pentru următoarea perioadă. Primul pas a fost renunțarea la serviciile antrenorului macedonean Andon Boshkovski, venit la echipă în această vară și care nu a reușit să obțină rezultatele scontate. Nici jucătoarele nu au scăpat de sancțiuni, fiecare dintre sportive primind o penalizare.

„S-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu domnul Boshkovski, iar jucătoarele au fost sancționate cu 20% din drepturile financiare. Noul antrenor al CSM Roman este Gheorghe Covaciu. Acesta a ajuns deja la Roman, unde duminică a condus primul antrenament cu echipa”, a afirmat viceprimarul Lucian Micu.

Antrenorul Gheorghe Covaciu are 59 de ani, este născut la Buzău și, ca handbalist, a făcut parte din lotul naționalei române medaliată cu bronz la olimpiada de la Los Angeles din 1984. A mai antrenat echipele Universitatea Cluj, CSM Ploiești, Mureșul Tîrgu Mureș sau Minaur Baia Mare.

Gheorghe Covaciu (foto - Sportul Sălăjean)

Gheorghe Covaciu (foto – Sportul Sălăjean)

 

Etapa viitoare, CSM Roman va juca, pe teren propriu, cu U Cluj, vineri, 4 noiembrie, de la ora 16.

Antrenorii principali ai echipei din Roman de la promovarea în Liga Națională:

aug 2004 – nov 2004Ioan Holban
nov 2004 – oct 2007Liviu Paraschiv
oct 2007 – nov 2007Ioan Gerhardt
nov 2007 – nov 2008Alexandrina Soare
nov 2008 – ian 2013Cornel Bădulescu
ian 2013 – iun 2013Dumitru Muși
iun 2013 – mai 2016Florentin Pera
mai 2016 – oct 2016Andon Boshkovski

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Nu antrenorul este vinovat ca NU a adus jucatoare la echipa ( nu a avut pe cine antrena mai exact ), ci tocmai conducerea clubului . Echipa este pe cale de desfiintare daca continua asa! Dovada este pe foaia de joc 14-15 jucatoare dintre care TREI portari . Domnilor echipa este foarte scurta , daca intelege cineva!

 • Micu este cancerul fara discutie cu cuplat cu Toscovici……..

 • Este o miscare financiara la mijloc iar dl vice o face intentionat.
  CURTE DE CONTURI nu verificati doar miscarea banilor ci si unde ajung banii prin soparle bugetare.
  O sa va comunic oficial cum se spala banii in primaria (intentionat p ) ROMAN.
  Chiar nu ve intrebati de ce se schimba antrenorii in preajma alegerilor…

 • Cata prostie din partea unora!
  Anul trecut CSM a jucat mereu cu 7-8 jucatoare, restul fiind rezerve. Nu conteaza cat de scurta e banca, conteaza valoarea lotului, iar cu acest lot Romanul are rezervat locul 3 in campionat, dupa Bucuresti si Braila. Optimistic vorbind.
  A schimba un antrenor cu zero rezultate nu se numeste miscare financiara sau spalare de bani, se numeste miscare inteligenta si spalarea obrazului echipei.
  Bun venit noului antrenor, un sportiv de performanta (medaliat cu bronz la olimpiada din ’84) si un bun conducator de echipa (sub bagheta lui, U Cluj a fost vicecampioana Romaniei si a jucat in grupele Champions League).