Prima paginăActualitateRural

Anchetă în urma unui articol din Ziarul de Roman

Dimensiune text

Ca urmare a unui articol apărut în Ziarul de Roman, pompierii din cadrul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au făcut verificări în cazul unui incendiu izbucnit la Avereşti.

La începutul lunii septembrie, un bărbat din Avereşti, comuna Ion Creangă, a acuzat autorităţile locale că nu vor să se implice pentru a sancţiona un bărbat care ar fi dat foc păşunii din Avereşti, după ce a ars mai multe deşeuri pe păşune, ca răspuns la un reproş al autorităţilor, că nu-şi face curăţenie în faţa curţii.

„Având în vedere articolul «Păşune arsă la ambiţie» şi verificarea în teren efectuată de către un inspector de prevenire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ, vă precizăm că bărbatul care a sesizat evenimentul menţionat în articolul dumneavoastră este membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Ion Creangă. Conform statutului, cetăţeanul ar fi trebuit să anunţe unitatea noastră, prin apel la «112», despre producerea evenimentului, în funcţie de amploare, să anunţe pe ceilalţi membri ai serviciului din care face parte şi să acţioneze pentru lichidarea incendiului”, se arată într-un răspuns remis Ziarului de Roman.

ISU Neamţ a solicitat efectuarea unei anchete de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest eveniment.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0