ANAF publică lista rău-platnicilor

HomeEconomie

ANAF publică lista rău-platnicilor

 

Deși, inițial,economie Fiscul a anunțat că va face publice, pe 30 aprilie, toate numele românilor care au datorii la stat mai mari de 100 de lei, situația s-a schimbat acum. Potrivit unui anunţ al ANAF, plafonul a fost majorat de 15 ori.

În cazul marilor contribuabili, ca să apară pe lista neagră a Fiscului, aceştia trebuie să înregistreze o restanţă de 100.000 de lei, de 66 de ori mai mare decât valoarea stabilită iniţial în februarie, de 1.500 de lei. Contribuabilii mijlocii trebuie să aibă o datorie de 50.000 de lei, faţă de 1.000 cât era iniţial, iar ceilalţi debitori, de 10.000 de lei, faţă de 500 de lei cât figura în ordinul din februarie al Fiscului. În cazul persoanelor fizice, plafonul a fost majorat de 15 ori, de la 100 de lei la 1.500 de lei.

Modificarea deciziei iniţiale este justificată de faptul că notificările ar fi costat prea mult.

Lista care va fi publicată pe 30 aprilie pe internet va cuprinde: denumirea/numele şi prenumele debitorilor, codul de identificare fiscală, domiciliului fiscal în cazul persoanelor fiscale, şi cuantumul total al obligaţiilor fiscale restante.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0