Home

Ana Maria Savu, vicecampioană națională la săritura în înălțime

Șerban Nistor este medaliat cu bronz la aruncarea greutăţii.

Ana Maria Savu, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, discipolă a profesoarei Otilia Danţiş, a devenit vicecampioană a României la săritura în înălţime, la Campionatul naţional de atletism al juniorilor II, desfăşurat în Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute. Cea mai bună săritură a sa a fost măsurată la 1,60 metri, într-o probă în care locul I a fost ocupat de Adina Amzucu (Pandurii Târgu Jiu) – 1,64 metri. Ana Maria a trecut din cea de a treia încercare la 1,60 metri, după care a mai avut trei încercări, nereuşite, la 1,64 metri. În aceeaşi probă, Ana Maria Antăl, tot de la LPS Roman, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 1,50 metri. Cele două sportive de la LPS Roman au concurat şi în proba de săritură în lungime, clasându-se pe locurile al 13-lea (Savu), respectiv al 18-lea.

O altă medalie, de bronz, a fost obţinută de Șerban Constantin Nistor, în proba de aruncare a greutăţii. Elevul antrenorului emerit Emilian Floroiu a aruncat cel mai mult 13,96 metri, cu mai puţin de jumătate de metru în spatele ocupantului poziţiei a doua.

În cea de a doua zi a naţionalelor de atletism ale juniorilor II, alte rezultate bune au obţinut sportivii de la Clubul Atletic Roman. Elena Violeta Dan (legitimată şi la LPS Piteşti), s-a clasat pe poziţia a patra în proba de alergare pe distanţa 800 metri. Alexandra Calistru, sportivă pregătită de Elisabeta Baciu, a ocupat locul al cincilea.

La săritura în lungime, Alexandru Tache (LPS Piteşti, CA Roman) s-a clasat pe poziţia a patra, cu 6,54 metri.

În acest concurs s-au întrecut 428 de sportivi, care au reprezentat 103 cluburi.

Comentarii

WORDPRESS: 0