Prima paginăEconomie

Amorţeală pe piaţa locurilor de muncă

Dimensiune text

Oferta de angajări aflată în această săptămână în baza de date a Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu este de natură să dea mari speranţe romaşcanilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Jumătate din numărul locurilor de muncă din această săptămână se adresează lucrătorilor din confecţii.

 

 

În total, pentru zona Romanului sunt disponibile 87 de locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea se adresează, ca şi până acum, muncitorilor necalificaţi şi celor cu studii medii. În topul ofertei, ca număr, se află locurile de muncă din domeniul industriei textile. Muncitorilor necalificaţi în industria textilă, confecţionerilor, operatorilor industriali în domeniul îmbrăcăminţii din ţesături, tricotaje şi materiale sintetice li se adresează jumătate din numărul de locuri de muncă disponibile în această săptămână. Se mai caută şoferi, lăcătuşi mecanici, excavatorişti, operator de vânzări pe telefon, bucătari sau agenţi de turism, sudori, tâmplari sau supraveghetor de jocuri pentru cazino, pentru fiecare meserie în parte nefiind mai mult de două locuri de muncă.

Situaţia din această săptămână este asemeni situaţiei din ultimii ani. Cea mai activă rămâne zona industriei textile, atât datorită solicitării mari de forţă de muncă, având în vedere numărul mare de firme de confecţuii din zonă, dar şi fluctuaţiei mari de personal pe acest segment. Cea mai mare parte a ofertei se adresează absolvenţilor de studii medii şi muncitorilor necalificaţi. Posturile adresate absolvenţilor de studii superioare pot fi numătate pe degetele de la o mână, într-un an de zile. Puţinele oferte de acest gen apar cu prilejul burselor locurilor de muncă, organizate de câteva ori pe an„, a spus Tatiana Lazăr, şefa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Vladimir 8 ani

    Nu va ingrijorati ca rezolva problema blonda de Plescoi &premarele ot Roman!

  • Andrei 8 ani

    USL a propus ca da lucuri de munca dar a dat 380 lucuri inplus pentru parlamentari + noi ministere deci 400 louri. Se anunta ca daca se va aproba regionalizarea ei vor mai avea inca pe atat locuri de munca. deci dragi romascani (romani) uitati unde-s promisiunile cu locurile de munca!