Prima paginăActualitate

Amenzi usturătoare pentru alți 36 de pescari de pe râul Moldova

Amenzi usturătoare pentru alți 36 de pescari de pe râul Moldova

Dimensiune text

 

Duminică, 23 aprilie, jandarmii de la subunităţile din Piatra Neamţ şi Roman au avut o zi încărcată în ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. În numai câteva ore, oamenii legii au fost aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 55.800 de lei.

„Deşi Jandarmeria Neamţ a informat populaţia în repetate rânduri despre reglementările în materie de pescuit şi acvacultură şi cu toate că în prima zi a sărbătorilor pascale au fost sancţionate 27 de persoane, cu amenzi în valoare de 21.350 de lei, la numai o săptămână, alţi 36 de pescari au încălcat legea pe râul Moldova, în apropierea municipiului Roman. Aşadar, pentru că au pescuit fără permis, că au desfăşurat astfel de activităţi recreativ-sportive în perioadă de prohibiţie ori în zone de protecţie şi pentru că au pescuit în scop comercial pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 de metri aval de baraj, pescarii au fost sancţionaţi de jandarmi cu amenzi în valoare de 53.900 de lei”, informează Jandarmeria Neamț.

În afară de faptele antisociale constatate la regimul piscicol, jandarmii nemţeni au mai constatat şi alte contravenţii, precum: provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţiile publice precum şi alte fapte ce au adus atingere normelor de convieţuire socială.

„Recomandăm, încă o dată, tuturor cetăţenilor să respecte întocmai normele legale în vigoare şi facem precizarea că necunoaşterea legilor nu ne exonerează de răspundere”, mai precizează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0