Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna mai

HomeActualitate

Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna mai

În perioada 1 – 31 mai, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 190 de acţiuni de control, din care 103 în domeniul relaţiilor de muncă şi 87 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar ca urmare a finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 236 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 104 angajatori au fost sancţionaţi cu 151 de sancţiuni contravenţionale, din care 112 avertismente contravenţionale şi 39 amenzi în cuantum de 202.500 lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna mai au fost realizate 87 de acţiuni de control. Au fost dispuse 87 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 59 de angajatori au fost sancţionaţi cu 81 de sancţiuni contravenţionale, din care 70 de avertismente contravenţionale şi 11 amenzi în cuantum de 59.000 lei.

Luna trecută, la ITM Neamţ au fost comunicate 22 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel sau de la mică înălţime şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, cinci au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna mai, inspectorii de muncă au efectuat 103 controale, au dispus 149 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 70 de sancţiuni contravenţionale, din care 28 amenzi în cuantum de 143.500 lei şi 42 de avertismente contravenţionale.

La patru angajatori, inspectorii de muncă au identificat şase persoane care prestau muncă nedeclarată. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt construcţii şi şcoli de şoferi. Două persoane prestau muncă în afara duratei timpului de muncă stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, iar patru persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0