Prima paginăActualitate

Amenzi de 40.000 de lei şi lemne confiscate de peste 78.000 de lei

Amenzi de 40.000 de lei şi lemne confiscate de peste 78.000 de lei

Dimensiune text

 

În zilele de 14 -15 iunie, poliţiştii Biroul de Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au organizat şi desfăşurat o acţiune în sistem integrat la care au participat specialişti din cadrul instituţiilor partenere: Garda de Mediu, Garda Forestieră, Direcţia Silvică şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

În cadrul activităţilor executate în cele două zile, pe raza localităţilor Borca, Farcaşa, Vânători Neamţ, Poiana Teiului şi Tazlău au fost verificate opt societăţi comerciale cu profil de activitate exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos de pe raza judeţului şi au fost controlate în trafic 22 de autovehicule ce transportau material lemnos.

„Poliţiştii au constatat abateri de la legislaţia în vigoare şi au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de confiscare a material lemnos confiscat, totalizând 240,05 metri cubi, din care 49,34 metri cubi reprezintă cherestea de răşinoase, 54,69 metri cubi lemn de lucru, 26,85 metri cubi lemn lucru fag, 5,35 metri cubi lemn lucru stejar şi 103,82 metri cubi lemn de foc. Valoarea materialului lemnos confiscat este de peste 78.000 lei. Conform articolului din Legea 171/2010, poliţiştii au indisponibilizat un autovehicul folosit la transportul ilegal de material lemnos”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

În urma unui control efectuat la o societate comercială cu profil de prelucrare a materialului lemnos, din Borca, au fost constatate diferenţe între stocul existent la punctul de lucru al societăţii şi evidenţele specifice privind circulaţia şi prelucrarea materialelor lemnoase, în volum total de 39,58 metri cubi de cherestea răşinoase. Considerându-se că pentru acest volum de material lemnos nu există documente de provenienţă, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii în cauză şi s-a dispus măsura complementară de confiscarea volumului de lemn sus-menţionat.

lemne confiscate IPJ Neamt 16iunie 3

lemne confiscate IPJ Neamt 16iunie 2

lemne confiscate IPJ Neamt 16iunie 1

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0