Prima paginăActualitate

Amenzi de 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus

Amenzi de 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Neamț, peste 90 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 165 mijloace de transport (inclusiv mijloace de transport școlar) și au fost legitimate 577 de persoane.

Echipele de control au depistat 53 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. De asemenea, au fost aplicate alte 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 15.000 de lei.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0