HomeActualitateRoman

Amendaţi pentru că s-au luat de hingheri

Cinci romaşcani vor trebui să contribuie la bugetul local cu câte 100 de lei, după ce au încercat să împiedice hingherii să-şi facă treaba.

Romaşcanii care se opun strângerii câinilor fără stăpân de pe străzile din oraş vor fi amendaţi. Aşa s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, pe bulevardul Republicii. Angajaţii adăpostului de câini fără stăpân din Roman au fost solicitaţi să ridice patrupezi din zona unui supermarket aflat la intersecţia cu strada Primăverii. Doar că dorinţa oamenilor de a face treabă s-a lovit de ostilitatea unor tineri care locuiesc în zonă. Tinerii i-au apostrofat pe hingheri şi, probabil, s-ar fi ajuns şi la alt tip de agresiune, dacă la faţa locului nu ar fi venit poliţiştii locali. „Au fost sancţionaţi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. Fiecare amendă a fost în valoare de 100 de lei. Acest eveniment nu este singular, de multe ori ni se solicită intervenţia atunci când angajaţii adăpostului de câini fără stăpân trebuie să ridice câini de pe stradă”, a afirmat Daniel Cazacu, directorul Poliţiei Locale Roman.

Autorităţile locale spun că nu se vor lăsa intimidate de reacţia aşa-zişilor iubitori de animale, care dau de mâncare câinilor la colţul blocului, şi vor continua să acţioneze pentru ca numărul de câini de pe străzi să fie cât mai mic.

Patrupedele strânse de pe stradă sunt duse la adăpostul de câini, unde stau 14 zile. După această perioadă, câinele este eliberat, după ce, în prealabil, a fost sterilizat şi crotaliat.

Administraţia locală cheltuieşte, lunar, aproximativ 30.000 de lei, pentru ca activitatea de la adăpostul de câini să se desfăşoare în bune condiţii.

Comentarii

WORDPRESS: 6
 • george 8 ani ago

  Sa-mi aratati si mie cainii eliberati…eutanasiati…

 • Alina 8 ani ago

  DA,..se lasa 2 caini la adapost asa,…de ochii lumii ,iar restul sunt eutanasiati. Se stie procedura. Eu iubesc cainii , dar nu-mi pot permite sa-i ingrijesc la domiciliu, pt ca stau la bloc. Si eu dau unui caine o bucata de paine daca il vad pe strada. Prefer asta, decat sa dau bani cersetorilor tigani de la fiecare colt de strada. Pe aia de ce nu ii strange nimeni? ca politia are atributii si in acest caz.!!

  • ruettermannmirela 8 ani ago

   Nu inteleg de ce o persoana care sta la apartament nu poate sa ingrijeasca si un caine in incinta acestuia.E atat de simplu daca intr-adevar iubesti animalele!

   • Alina 8 ani ago

    Pentru ca deranjeaza vecinii, pentru ca trebuie sa-l scoti la plimbare de 2 ori pe zi, cand mai ai si serviciu,… de aia. Cand stai la casa si ai un pic de curte, are alta libertate…Cand o sa ies la pensie, o sa pot plimba un caine, cu siguranta.

    • Sa intelegem ca va e lene sa scoateti la plimbare un caine de doua ori pe zi si din acest motiv preferati sa hraniti maidanezii? Eventual preferati sa si ramana pe strazi? Dar cum altii pot si sa aiba caine, si aparatament, si servici?

 • mama omida 8 ani ago

  pai nu’i strange nimeni ca si ei este tot un fel de cersetori !!!