Amendă pentru depozitarea deșeurilor vegetale și din construcții pe domeniul public

HomeActualitate

Amendă pentru depozitarea deșeurilor vegetale și din construcții pe domeniul public

 

Primăria municipiului Roman le-a pus gând rău celor care depozitează deșeuri vegetale și rezultate din construcții pe domeniul public. Măsura vine ca urmare a mai multor reclamații primite de la cetățeni cu privire la terenuri pe care unii cetățeni le transformă în gropi de gunoi.

„Peste 1.100 de înştiinţări au fost transmise către cetăţenii din mai multe cartiere din oraş, în special în zonele unde se depozitează deşeuri de vegetaţie sau resturi de materiale de construcţii, urmând ca în această săptămână să fie transmise încă pe atâtea avertismente privind interzicerea depozitării acestor materiale pe domeniul public. Pentru a găsi o soluţie legală de a scăpa de aceste deşeuri, fără a polua mediul, Primăria municipiului Roman lucrează la un proiect de realizare a unei staţii de compost pentru deşeurile de origine vegetală şi animală. În acelaşi timp, societatea Municipal Locato Serv ar urma să achiziţioneze un concasor pentru deşeurile rezultate din materiale de construcţii şi să predea materialul rezultat celor care lucrează în domeniul infrastructurii rutiere. În acelaşi timp, se va lua în calcul ca, la emiterea autorizaţiilor de construcţie, să se facă dovada deţinerii unui contract cu o societate de preluare a acestor materiale rezultate de construcţii”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Operatorul de salubritate care colectează deșeurile din Roman are încheiate contracte cu cetățenii de la case și asociațiile de proprietari doar pentru gunoiul menajer. Legea 211 din 2011 prevede că „abandonarea deșeurilor este interzisă”. În cazul deşeurilor abandonate şi în cazul în care producătorul/deţinătorul de deşeuri este necunoscut, cheltuielile legate de curăţarea şi refacerea mediului, precum şi cele de transport, sunt suportate de către autoritatea administraţiei publice locale. Aceeași lege prevede că „după identificarea producătorului/deţinătorului de deşeuri, acesta este obligat să suporte atât cheltuielile efectuate de autoritatea administraţiei publice locale, cât şi pe cele legate de acţiunile întreprinse pentru identificare”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Cetateanul multumit 8 ani ago

    Dupa ploile din ultima perioada tot malul din canalizare a iesit pe strada,daca il strangem nu vine nimeni sa il colecteze desi stam la casa si taxa pe gunoi aproape s-a dublat si n-am vazut pe nimeni sa mature in afara de cand a venit domnul primar cu campania electorala.Il invitam pe domnul primar sa vina dupa o ploaie mai puternica la intersectia intre str.n balcescu si avram iancu.