Ambulanța SMURD TIM de la Roman a luat foc în garajul pompierilor

HomeActualitate

Ambulanța SMURD TIM de la Roman a luat foc în garajul pompierilor

 

 

Miercuri dimineață, 28 noiembrie, în jurul orei 1, un incendiu produs în garajul Detașamentului de Pompieri Roman a dus la avarierea ambulanței SMURD de terapie intensivă mobilă (TIM).

Conform informațiilor oferite de reprezentanții ISU Neamț, ambulanța SMURD TIM a avut trei intervenții în cursul zilei de marți, ultima în jurul orelor 17, și fusese retrasă la garaj, ca în fiecare zi, în jurul orei 20. Focul a fost observat de subofițerul de pază, la ora 00.58, și a fost stins în timp rapid. Din fericire, incendiul nu a fost unul de proporții și nu a afectat aparatura medicală din partea din spate a ambulanței, ci doar compartimentul motor. Nici celelalte autospeciale ale pompierilor nu au fost afectate.

„Cu 15 minute înainte de depistarea incendiului, subofițerul care era de pază fusese în zona garajului, conform rondului pe care îl face la anumite intervale, iar incendiul s-a dezvoltat în acest interval de 15 minute. Când a observat incendiul în garaj, a alertat toată subunitatea și s-a intervenit imediat. Au ars materiale combustibile din compartimentul motor și s-au degradat parbrizul și capota în partea din față, nefiind afectată aparatura medicală. Ambulanța este asigurată CASCO, au fost chemați cei de la societatea de asigurări și ei vor face o evaluare a pagubelor. Azi a fost numită o comisie care să cerceteze cauza incendiului, cel mai probabil fiind vorba despre o cauză electrică, pe fondul exploatării mașinii și al duratei de viață. Sperăm ca ambulanța să fie reparată cât mai curând, pentru a redeveni funcțională”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Neamț, sublocotenent Adrian Rotaru.

Ambulanța SMURD TIM a redevenit operațională la Roman din luna octombrie. Mașina este produsă în 2008, ajungând în județul Neamț în 2010, de la ISU Arad. Până să fie repusă în funcțiune la Roman, aceasta fusese operațională în municipiul Piatra Neamț. În 2018, această ambulanță a avut în medie 70-80 de intervenții pe lună. De când a ajuns la Roman, din 10 octombrie, cu această ambulanță TIM s-au făcut 110 intervenții. Ultima revizie a acestei mașini fusese făcută la începutul lunii septembrie.

Conform reprezentanților ISU Neamț, ambulanța TIM de la Roman nu va fi înlocuită cu o alta, urmând a redeveni funcțională după reparații, iar în acest timp intervențiile TIM urmează a fi asigurate Serviciul Județean de Ambulanță Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0