Prima paginăSanatate

Ambulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă de la Roman, din nou funcțională

Ambulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă de la Roman, din nou funcțională

Dimensiune text

 

 

Ambulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) dedicată Spitalului Municipal de Urgență Roman și zonei Roman poate fi din nou funcțională. Anunțul a fost făcut vineri, 20 iulie, de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Funcționarea ambulanței TIM la Roman, o ambulanţă SMURD echipată complet pentru intervenţii de maximă urgenţă, a fost întreruptă la începutul anului 2016 din cauza unui detaliu legislativ, pur birocratic: că asemenea ambulanțe nu puteau funcționa decât la spitalele județene, nu și la cele municipale, cum este cel de la Roman. Din mai 2015 şi până în ultima zi de funcţionare, 20 februarie 2016, ambulanța TIM (de terapie intensivă mobilă), pe care a lucrat permanent un medic al CPU al Spitalului Roman, a intervenit pentru 412 misiuni.

În această primăvară, președintele CJ Neamț afirma că demersurile pentru punerea în folosință a ambulanței TIM de la Roman, prin deschiderea unei a doua linii de gardă la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, cu punct de lucru la Roman, sunt aproape de finalizare.

„Vin astăzi cu vești bune pentru romașcani și nemțenii din împrejurimile Romanului! Așa cum v-am promis, în urma demersurilor pe care le-am inițiat la Ministerul Sănătății, ambulanța TIM poate fi de acum folosită și va deservi zona Roman și comunele arondate. Ministerul Sănătății a avizat suplimentarea liniilor de gardă aprobate Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu o linie pentru UPU-SMURD, în vederea operaționalizării ambulanței de terapie intensivă mobilă C1, aceasta urmând a fi deservită de medicii din structura de primiri urgențe a Spitalului Municipal Roman.

De asemenea, după cum am promis, am inițiat un proiect de hotărâre pe care l-am aprobat în ședința ordinara de ieri prin care am alocat 700 de mii de lei pentru dotarea Spitalului Municipal Roman cu aparatură medicală, și pentru realizarea unor lucrări de reparații capitale. Spitalul Municipal Roman va putea acum să realizeze lucrările de executare a inelului pentru hidranți interiori și exteriori, astfel încât să obțină autorizația de securitate la incendiu, măsură trasată unității medicale de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu termen de realizare până la finalul acestui an. Sunt mulțumit că am reușit să-mi îndeplinesc și aceste promisiuni făcute romașcanilor și vreau să vă asigur încă o dată că veți avea în mine și în instituția pe care o conduc cel dintâi partener în proiectele ce duc la dezvoltarea Romanului și bunăstarea romașcanilor!”, a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0