Ambasadorul SUA la București a făcut o donație de carte Bibliotecii Județene din Piatra Neamț și a vizitat Mănăstirea Agapia

HomeCultural

Ambasadorul SUA la București a făcut o donație de carte Bibliotecii Județene din Piatra Neamț și a vizitat Mănăstirea Agapia

 

 

Marți, 26 martie, Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a efectuat o vizită în județele Neamț și Iași. În Neamț, ambasadorul Klemm a participat la inaugurarea Raftului American (American Shelf) din cadrul Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu“ din Piatra Neamț și a vizitat Mănăstirea Agapia.

În drum spre Piatra Neamţ, ambasadorul Hans Klemm şi soţia sa, Mari, s-au oprit la Mănăstirea Agapia, pentru a afla mai multe despre istoria acesteia şi a comunităţii de călugăriţe de aici, dar şi pentru a admira pictura realizată de Nicolae Grigorescu şi stranele sculptate, după cum au precizat reprezentanții Ambasadei SUA la București. La Mănăstirea Agapia, ambasadorul Hans Klemm şi soţia sa Mari au avut ocazia să vadă atelierul de covoare, iar în muzeul Mănăstirii Agapia au admirat tapiseriile realizate de călugăriţe.

La festivitatea de la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț – instituție finanțatoare a bibliotecii – ai Prefecturii Neamț, Primăriei Municipiului Piatra Neamț, instituțiilor deconcentrate, instituțiilor de cultură, precum și profesori, elevi și parteneri ai Bibliotecii.

„American Shelf” reprezintă o donație de carte, cuprinzând literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecționarea cunoașterii limbii engleze, continuarea studiilor în SUA, precum și cărți despre politica externă, istoria și geografia Statelor Unite. Colecția oferă acces la resurse despre SUA, cultura și valorile americane. Donația a fost oferită de ambasadorul Hans Klemm și a intrat în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziția profesorilor, elevilor și a publicului interesat. Alături de colecția American Shelf, Ambasada SUA la București a făcut o donație suplimentară, astfel încât în patrimoniul Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu» vor intra peste 300 de titluri, cu o valoare de peste 3.000 de dolari, au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene.

„La inaugurarea Raftului American (American Shelf) de la Biblioteca Județeană «G.T. Kirileanu» Neamţ, ambasadorul Hans Klemm a mulţumit echipei de bibliotecari pentru primirea călduroasă şi i-a felicitat pentru proiectele realizate. Vizitând Biblioteca Județeană «G.T. Kirileanu» Neamţ, cu ocazia inaugurării Raftului American (American Shelf), ambasadorul Hans Klemm şi soţia sa Mari au admirat colecţia de ziare «Universul», din perioada în care Mihai Eminescu făcea parte din redacţie, precum și cărţile vechi despre America aflate în colecţia Kirileanu. Ambasadorul Hans Klemm i-a mulţumit doamnei director Mihaela Mereuţă pentru că a acceptat modesta donaţie de volume de carte de referinţă şi literatură americană și a subliniat rolul important al bibliotecii în comunitate, precum și dorinţa Ambasadei de a consolida relaţiile cu biblioteca şi comunitatea nemţeană”, au precizat reprezentanții Ambasadei SUA la București.

Conform site-ului Ambasadei, Rafturile americane oferă acces la resurse despre SUA şi cultura americană. Mai există zece Rafturi americane în România, la: Arad, Botoşani, Braşov, Brăila, Drobeta Turnu-Severin, Galaţi, Miercurea Ciuc, Oradea, Sfântu Gheorghe şi Sibiu.

 

Foto: Facebook / U.S. Embassy Bucharest / Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0