HomeNeamt

Ambasadorul Danemarcei a vizitat județul Neamț

Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Michael Stenberg (foto), a întreprins, vineri, o vizită în județul Neamț. Acesta s-a întâlnit, la ferma TCE 3 Brazi de la Zănești, cu mai multe oficialități de la nivel județean și a discutat cu președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, aspecte legate de oportunitatea unor investiții noi în județ.

 

 

Excelența Sa a fost însoțit de deputatul Iulian Iancu, șeful Comisiei pentru Industrie și Servicii din Camera Deputaților, care promovează proiectul de țară „Pact pentru energie și hrană”.
„Sunt încântat că mă aflu în județul dumneavoastră și că găsesc aici afaceri de succes. Voi reveni, în luna septembrie, cu un grup de investitori din țara mea, pentru că ne dorim foarte multe dezvoltarea relațiilor bilaterale”, a afirmat Michael Stenberg.

Regatul Danmarcei este pe primul loc mondial la producerea turbienlor eoliene, a creșterii porcilor și a producției de lapte. Mulți tineri din Neamț au învățat despre cum se gestionează fermele chiar de la danezi, elevi ai Liceului Agricol „Ion Ionescu de la Brad” plecând în Danemarca cu contracte ferme. Unii dintre aceștia s-au întors acasă și au început, la rândul lor, o afacere sau au preluat administrarea unor ferme deja existente.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0