HomeNeamt

Ambasadorul Austriei sprijină bătrânii din Săbăoani

Comuna Săbăoani a primit vizita ambasadorului Austriei în România, Excelența Sa Michael Schwarzinger care, după o vizită oficială la Botoșani, a făcut și o vizită particulară în comună.

 

Foto: Excelența Sa Michael Schwarzinger 

 

Primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu apreciază că vizita ambasadorului a fost rezultatul invitației preotului Iosif Antoci, originar din Săbăoani, dar care este de mai mulți ani paroh pentru credincioșii romano-catolici din Viena. Primarul Valeria Dascălu spune că, în urma discuțiilor, execlența sa Michael Schwarzinger a promis că va face lobby pentru finanțarea construcției unui azil de bătrâni.
„Preotul Iosif Antoci este plecat de mult timp în Austria, dar a sprijinit de multe ori comunitatea noastră. El l-a invitat pe ambasadorul Austriei să viziteze comuna, ceea ce s-a și întâmplat. Am stat de vorbă cu Excelența Sa și a promis că va încerca să atragă fonduri și sponsorizări pentru construcția unui azil. Acest azil este construit de către biserica romano-catolică, dar lucrările au fost sistate din cauza lipsei fondurilor. Azilul are până la 30 de locuri și sperăm, ca din donații și sponsorizări, lucrările să fie finalizate”, a spus primarul Valeria Dascălu.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0