HomeSocialEducatie

Ambasadorii excelenţei la „Roman-Vodă”

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă” a avut loc prezentarea oficială a elevilor care vor participa la olimpiadele naţionale.

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă” a avut loc joi, 20 martie, prezentarea echipei cu care Colegiul Naţional „Roman-Vodă” va participa la olimpiadele naţionale, care vor avea loc la începutul lunii aprilie. Din reprezentativa naţională a colegiului romaşcan fac parte 17 elevi, de la elevi de clasa a V-a la elevi din ultimul an de liceu, performerul lotului fiind Ilie Iulian Vlad, de la clasa a XII-a, care s-a calificat la două olimpiade naţionale, la fizică (profesor Mircea Gligor) şi la matematică (profesor Marian Ursărescu). Toţi cei 17 elevi au primit diplome de merit din partea conducerii şcolii, înmânate de directorul colegiului, profesoara Mihaela Tanovici.

„Am considerat necesar să vi-i prezentăm pe cei mai buni dintre elevii noştri, pentru că pot fi oricând modele pentru cei care vin din urmă. Sunt tineri frumoşi la trup şi la suflet, elevi care au muncit foarte mult, care au şanse să se întoarcă acasă cu premii valoroase, care poartă cu cinste numele colegiului nostru şi care demonstrează că ne putem bate de la egal la egal cu colegii celebre din ţară”, a spus directorul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

Lotul olimpic al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” este format, în acest an, din Andrei Manolache, clasa a VIII-a, profesor Crenguţa Radu (chimie), Andreea Mîrţ, clasa a IX-a, profesor Anamaria Stoica (latină), Baiadera Hălăngescu, clasa a IX-a, profesor Nicoleta Tudor (latină), Dorina Crăciun, clasa a X-a, profesor Aurica Enescu (chimie), Andrei Cobzaru, clasa a XI-a, profesor Aurica Enescu (chimie), Ilie Iulian Vlad, clasa a XII-a, profesori Marian Ursărescu (matematică) şi Mircea Gligor (fizică), Alexandra Cojocaru, clasa a IX-a, profesor Mihaela Băltoi (limba şi literatura română), Octavia Hriscu, clasa a VI-a, profesori Paul Alexandru şi Petronela Nechita Husaru (lingvistică), Carina Ghiorghiţă, clasa a VI-a, profesori Paul Alexandru şi Daniela Suman (lingvistică), Eduard Iosif şi Alin Mihalache, profesor Nicoleta Tudor (limba neogreacă), Dorin Andrei Geman, clasa a IX-a, profesor Florin Moldovanu (informatică), Amira Voinovici, clasa a XII-a, profesor Cristina Gheorghiţă (biologie), Teodor Ioan Băltoi, clasa a V-a, profesor Daniela Suman (matematică), Andrei Radu Ghiţă, clasa a VI-a, profesor Daniela Suman (matematică), Marin Trofin, clasa a XII-a, olimpiada de Știinţele pământului, şi Tudor Vlăduţ, clasa a X-a, profesor Florin Moldovanu (calculatoare şi reţele de calculatoare).

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • emi 8 ani ago

    Succes fostilor mei colegi,prof.Aurica Enescu si prof.(si fost elev al meu)Florin Moldovanu!Sper sa vina cu excelente rezultate de la nationala!

  • Doresc sa mentionez ca profesoara de matematica a elevilor Hriscu Octavia(calificata la etapa nationala a Olimpiadei de Lingvistica) si Ghita Radu(calificat la Olimpiada Nationala de Matematica) este doamna profesoara Husaru Petronela, nu doamna profesoara Suman