Prima paginăActualitate

Alți 100 de nemțeni amendați cu peste 300.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea

Alți 100 de nemțeni amendați cu peste 300.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea

Dimensiune text

 

Joi, 26 martie, Prefectura Neamț a transmis noi informații în legătură cu modul de gestionare a situației generate de epidemia de COVID-19 și măsurile dispuse în județ.

Astfel, conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, la data de 26 martie în județ sunt 187 de persoane aflate în carantină, 62 persoane ieșite din carantină, 3.301 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu și 1.008 ieșite din izolare.

În vederea respectării restricțiilor impuse ca urmare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat misiuni specifice în vederea prevenirii și combaterii riscului de răspândire a COVID-19.

În ultimele 24 de ore, peste 380 de polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și Ministerului Apărării Naționale au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 2.327 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare. De asemenea, 221 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru verificarea măsurii suspendării activității, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999.

La data de 25 martie, începând cu ora 12.00, polițiștii au desfășurat acțiuni pe raza județului Neamț, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020.

La nivelul județului Neamț, în cadrul activității, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020, în cuantum de peste 210.000 de lei.

În urma misiunilor executate în data de 25 martie 2020, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au aplicat 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 107.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 4 alin. 2 din Ordonanța Militară nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț asigură paza permanentă a 8 centre de carantină și au desfășurat 16 misiuni de însoțire a persoanelor către locațiile de carantină, izolare și a convoaielor de autovehicule care tranzitează județul. De asemenea, jandarmii participă la misiunile de menținere a ordinii și liniștii publice în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, reiterăm că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”, au transmis reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0