HomePolitica

Alexandru Rotaru, candidat TSD la europarlamentare

De la stânga la dreapta: Adrian Bourceanu, Cătălin Ivan, Ionel Arsene, Mihai Sturzu şi Alexandru Rotaru

De la stânga la dreapta: Adrian Bourceanu, Cătălin Ivan, Ionel Arsene, Mihai Sturzu şi Alexandru Rotaru

La întânirea regională a Tineretului Social- Democrat din regiunea Nord- Est, care a avut loc la Roman, Alexandru Rotaru a fost prezentat drept candidat al TSD Neamţ la alegerile europarlamentare.

Vineri şi sâmbătă, la Roman a avut loc cea de-a doua întâlnire regională a Tineretului social- democrat (TSD) din zona Moldovei, după schimbarea conducerii din toamna anului trecut. Cu această ocazie, a fost anunţat, oficial, faptul că Alexandru Rotaru, preşedintele TSD Roman, este pe lista candidaţilor propuşi de TSD pentru alegerile europarlamentare.

După ce vineri a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor organizaţiilor judeţene, unde s-a discutat despre modalitatea de a face campanie electorală în rândul tinerilor, pentru alegerile europarlamentare, sâmbătă, reprezentanţii TSD ai celorlalte structuri din județele Moldovei au discutat probleme organizatorice specifice celor şase judeţe participante – Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Botoşani, precum şi situaţia fiecărei organizaţii în parte.

Alexandru Rotaru, preşedintele TSD Roman

Alexandru Rotaru, preşedintele TSD Roman

După lucrările de sâmbătă, a fost organizată o conferinţă de presă, la care au participat Adrian Bourceanu, preşedintele TSD Neamţ,  deputatul Cătălin Ivan, principalul cadidat al TSD la europarlamentare, Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, Mihai Sturzu, preşedintele TSD România şi Alexandru Rotaru, preşedintele TSD Roman.

“Vreau să îi asigur pe colegii mei de tot sprijinul în campania electorală pentru europarlamentare şi să le transmit că am convingerea că vom câştiga detaşat aceste alegeri. Sunt extrem de mândru de TSD Neamţ. Sunt oameni pe care eu contez foarte mult în toate campanile electorale de anul acesta. Când am decis ca Alexandru Rotaru să fie pe lista candidaţilor la europarlamentare, ne-am gândit că a venit timpul să dăm şansa unui tânăr să se afirme pe scena politică, să crească”, a declarat deputatul PSD Ionel Arsene.

 

Deputatul Ioan Munteanu şi senatorul Leonard Cadăr

Deputatul Ioan Munteanu şi senatorul Leonard Cadăr

“Am ales să facem această întâlnire regională la Roman pentru a ne pregăti ca organizaţie politică pentru alegerile europarlamentare. Organizaţia TSD a pus la dispoziţia Partidului Social- Democrat o listă cu opt tineri, pe care urmează să-i valideze pentru lista de europarlamentare. Printre aceştia se numără şi Alexandru Rotaru. El a fost ales pe baza pregătirii sale profesionale, precum şi a experienţei sale în politică, a implicării sale în organizaţia politică pe care o conduce şi după susţinerea de care are parte. Strategia TSD stă în trei puncte. Primul este acela că ne interesează să avem minim unul, maxim opt candidaţi pe locuri eligibile. După cum stau lucrurile acum, se pare că vom avea doi, poate chiar trei candidaţi pe aceste locuri. Altă miză este în acea zonă de mijloc a listelor, unde două, trei procente în plus pot aduce un plus de imagine TSD-ului. Al treilea punct este şi acea zonă de la finalul listei, care, pentru un tânăr politician, precum Alexandru Rotaru, poate fi importantă. El mi-a transmis că se mulţumeşte şi cu locul 32, pentru că el este un tânăr politician care vrea să crească, iar experienţa de a candida este cea mai bună pentru un om politic. Va avea de dat răspunsuri la întrebări, oamenii vor avea aşteptări de la el şi nu este un lucru uşor să faci faţă la asta, însă toţi colegii din TSD, mai ales din Regiunea Nord- Est, îl susţin”, a declarat Mihai Sturzu, preşedintele TSD România.

“Miza noastră la alegerile pentru Parlamentul European este de a promova o Românie demnă, puternică, care să stea cu fruntea sus la masa negocierilor, o ţară care să ştie să îşi urmărească interesele naţionale foarte bine şi să facă orice pentru ele”, a susţinut deputatul Cătălin Ivan.

“Mulţumesc preşedintelui Mihai Sturzu pentru că mi-a dat şansa de a organiza această întâlnire regională la Roman, pentru că vrem să demonstrăm că TSD Moldova este o echipă unită”, a spus Alexandru Rotaru.

Bogdan Balanișcu, fostul preşedinte al TSD Iaşi

Bogdan Balanișcu, fostul preşedinte al TSD Iaşi

Dezabatere pe tema social-democrației

Sâmbătă după-amiază a avut loc o sesiune de training-uri, o împărtăşire a valorilor social- democrate, o prezentare pe tema principiilor social- democraţiei, la care au participat toţi membrii TSD prezenţi. Aceasta a fost prezidată de Bogdan Balanișcu, fostul preşedinte al TSD Iaşi. Acţiunea fost şi o modalitate de a-i face pe tineri să înţeleagă ce este stânga pe scena politică, ce este social- democraţia şi care sunt valorările pe care le promovează.

Au fost prezenţi la această dezbatere preşedintele TSD Mihai Sturzu, secretarul general Gabriel Petrea, Florin Manole, preşedintele ligii responsabile cu minorităţile, Claudia Ţapardel, purtătorul de cuvânt al TSD şi candidata susţinută de TSD la europarlamentare, preşedintele TSD Republica Moldova, Slavic Şaramet, preşedintele PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene, deputaţii Ioan Munteanu, Vlad Marcoci şi Liviu Harbuz, senatorul Leonard Cadăr, Aurelia Simionică, viceprimarul oraşului Piatra Neamţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu, Dan Constantin, consilier judeţean PSD, inspectorul şcolar general Viorel Stan, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Roman, Iulia Havrici, Ionuţ Câmpeanu, preşedinte TSD Iaşi, Tudor Buzatu, preşedinte TSD Vaslui, Alexandru Solcan, preşedinte TSD Suceava, Cristina Anton, preşedinte executiv TSD Botoşani, Claudiu Ilişanu, preşedinte TSD Bacău, Emilian Pavel, preşedinte TSD Bihor şi alţi membri TSD din Vrancea sau Bucureşti.

Comentarii

WORDPRESS: 0