Prima paginăSport

Alexandru Dascălu, aproape de un rezultat mare la Cupa Europei la Judo

Dimensiune text

Elevul lui Constantin Ciobanu a avut meciul decisiv în primul tur, cu câştigătorul competiţiei.

Lui Alexandru Dascălu, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv Roman, unde îl are ca antrenor pe Constantin Ciobanu, tragerea la sorţi nu i-a fost favorabilă la Cupa Europei la Judo pentru juniori (Under 21), care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Deva. Cu toate acesta, singurul reprezentant al Romanului, aflat în premieră la o competiţie internaţională, a fost foarte aproape de un mare rezultat. Acesta a fost ratat încă din primul tur al grupei B de la categoria -60 kilograme. L-a avut ca adversar pe sportivul francez Walide Khyar, cel a care a câştigat în toate următoarele partide şi, automat, a ieşit învingător.

„A fost prima mea participare la un turneu internaţional. Am început bine cu francezul şi, la un moment dat, conduceam. El primise trei penalizări, iar eu două. Trebuia să mai trag puţin de timp ca să câştig. A reuşit să facă un procedeu început pe saltea şi încheiat afară, care a fost punctat. Mai erau câteva secunde şi câştigam. Se putea. Ar fi fost foarte uşor după aceea, întrucât adversarii nu mai erau atât de puternici şi nu mai erau probleme pentru calificarea în finală”, a afirmat Alexandru Dascălu, sportiv care a împlinit 19 ani luna trecută.

Învingătorii din cele patru grupe a câte patru sportivi s-au calificat în semifinale.

Dascălu a mai avut, apoi, meci programat în recalificări, cel mai bun rezultat care putea fi atins fiind medalia de bronz. L-a avut ca adversar pe ungurul Dominik Gaspar şi, fără să mai aibă motivaţia necesară, Dascălu a pierdut. „În recalificări, n-am mai avut dorinţa aceea de a lupta. Eram dezamăgit că nu am reuşit să ajung în finală. Oricum, nu este un capăt de ţară. În vară vor mai fi trei concursuri de acelaşi gen, Cupa Europei. Important este ca, în toamnă, la Campionatul European, cea mai importantă competiţie din acest an, să fiu în formă foarte bună şi să obţin un rezultat bun. Până atunci mai sunt şi Campionatele Balcanice ale juniorilor, din Turcia, la sfârşitul acestei luni, dar şi naţionalele de seniori, Campionatul Balcanic al seniorilor şi naţionalele pe echipe”, a completat Alexandru Dascălu.

La Cupa Europei de la Deva, acolo unde reprezentanţii României au obţinut şapte medalii, au participat circa 270 de sportivi din 17 ţări. Concursul acesta, dar şi celelalte trei similare din vară, reprezintă criterii de calificare la Campionatul European al juniorilor, care va avea loc în Bucureşti, în toamnă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0