Home

Alexandru Dascălu a ocupat locul I la turneul internaţional „Cupa Temerarul”

Sportivul romaşcan, component al lotului naţional de judo, a câştigat trei meciuri înainte de limita temporară.

Alexandru Dascălu (foto, alături de campioana olimpică Alina Dumitru) a urcat pe prima treaptă a podiumului concursului internaţional de judo Cupa Temerarul, competiţie care a avut loc la Sibiu, la sfârşitul săptămânii trecute, şi la care au participat sportivi din şase ţări: România, Ungaria, Serbia, Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria. A concurat la categoria sa, 60 de kilograme, la grupa de vârstă sub 21 de ani.

Sportiv format la Liceul cu Program Sportiv Roman de antrenorul Costel Ciobanu, Alexandru este legitimat acum la CS Politehnica Iaşi. Noul său antrenor, Costel Năftică, este convins că Alexandru va lua medalie la europenele din anul viitor. Alexandru Dascălu, cel mai bun judoka romaşcan al momentului, a luat medalie de bronz la Campionatul Balcanic al seniorilor de la Trebinja (Bosnia – Herţegovina), competiţie care s-a desfăşurat la începutul lunii în curs. Nu i-a fost suficient pentru a participa la Campionatul European din acest an. Selecţia s-a făcut la naţionalele juniorilor, competiţie în care Dascălu a ocupat locul al treilea.

Program pentru medalie europeană

„Alexandru a avut patru meciuri până la ocuparea locului I, la Sibiu. A câştigat trei meciuri înainte de limită, cu sportivi din România, Ungaria şi Bulgaria. În finală a învins la puncte tot un sportiv român. A avut o comportare foarte bună. Îl felicit, dar nu acest lucru mă interesează, în primul rând, în perspectivă. Faptul îmbucurător este că se menţine în categorie, la 60 kilograme. Mi-era frică, la un moment dat. Nu mai am emoţii că nu-şi va menţine categoria. În ce priveşte reprezentarea României la europenele de juniori din acest an, din 20 şi 21 septembrie, lucrurile sunt clare. Vor participa doar campionii naţionali de la fiecare categorie. Acum, noi trebuie să fim calmi şi să nu ne grăbim. Alexandru este un sportiv care se implică, munceşte suplimentar, nu trebuie să-l mâni de la spate. Ne mai trebuie un timp să ne obişnuim unul cu altul. Eu vreu să-i fac un calendar dens de pregătire, adecvat calităţilor sale. 2015 va fi anul lui. Deocamdată, va urma concursul internaţional de la Bălţi, din Basarabia, din 26 şi 27 septembrie, la care vor mai participa şi sportivi din Ucraina şi Belarus. Și acesta va face parte din programul de pregătire pentru naţionalele de seniori de la Iaşi, din 17-19 octombrie, concurs pe care ni-l dorim încheiat cu medalie. În luna noiembrie vom concura, tot la Iaşi, la campionatul naţional pe echipe U23 (tineret). Obiectivul este clar: să ne conservăm titlul! Vor veni şi europenele, chiar cu medalie de aur. Nimic nu este imposibil. Trebuie să credem şi să ne implicăm”, a afirmat Costel Năftică.

Articol nou

Comentarii

WORDPRESS: 0