Home

Alexandra Calistru și David Ciuraru, micii atleți de aur ai Romanului

Rezultate excepționale au reușit micii atleți romașcani Alexandra Calistru (foto) și David Ciuraru, ambii de la Clubul Atletic, prin medaliile de aur cucerite la Campionatul Național de Atletism, copii, desfășurat vineri și sîmbătă la București.

 

 

Alexandra, eleva antrenoarei Elisabeta Baciu, este noua campioană națională în proba de triatlon, grupa copii C1, născuți în 1999 și 2000, după o evoluție fără reproș, care i-a impresionat  pe ceilalți antrenori din țară cu elevi în proba amintită.
Alexandra a realizat 1.920 de puncte, cu 148 mai mult decît a doua clasată, după cele trei probe ale triatlonului, cîștigînd două dintre acestea și încheind-o pe cealaltă pe locul al treilea.
Astfel, romașcana a încheiat victorioasă cursele de alergare, în 8,40 secunde la 60 metri (721 puncte), respectiv 1:42:37 la 600 metri (730 p), iar la săritura în lungime a fost a treia, cu 4,66 metri (469 p).

Este pentru prima oară cînd concurează în această probă la naționale. În 2010, mai obținuse o medalie de argint,  la 150 metri și una de bronz,  la 50 metri. Între timp, a mai cîștigat în rezistență și forță și am decis să încerce la triatlon, întrucît am considerat că are șansă mai mare decît în probele individuale, spre surprinderea tuturor antrenorilor din țară care o cunoșteau. Mi-am dat seama că va obține un rezultat foarte bun, întrucît la viteză se știa de mult ce poate, iar la rezistență era pregătită. În cursa de 600 de metri i-am zis să nu se lase închisă, pe culoar, să fie degajată, întrucît mai avusese o experiență neplăcută, cînd a ratat o medalie. Știam că va fi foarte bună. A fost foarte bucuroasă că a cîștigat, nu-i venea să creadă cînd a îmbrăcat tricoul de campioană și a luat placheta rezervată medaliatei cu aur. I-am zis să nu se culce, de acum, pe-o ureche și că rezultatul de la naționale o va obliga, în continuare„, a declarat, extrem de bucuroasă, antrenoarea Elisabeta Baciu.

Comentarii

WORDPRESS: 0