Prima paginăSport

Alexandra Calistru și Andrei Mărieș țin stegul sus la Clubul Atletic

Dimensiune text

Mărieș are nou record personal, stabilit la mijlocul lunii decembrie. Alexandra aleargă bine în proba olimpică de 800 metri.

 

 

Alexandra Calistru (foto dreapta), eleva profesoarei Elisabeta Lazăr, a alergat cei 800 de metri, în concursul național „Cupa de iarnă”, din sala de atletism de la Bacău, în 2 minute, 31 de secunde și 25 de sutimi. Nu a fost îndeajuns pentru a trece prima linia de sosire, inimoasa romașcană fiind depășită de Elena Strutinschi, din Gura Humorului, o sportivă cu trei ani mai mare decât ea. Alexandra este campioana națională la triatlon, în acest an, la categoria C1 (copii). Acum a concurat la juniori III. „Știam că va fi foarte bună. A fost foarte bucuroasă că a cîștigat, nu-i venea să creadă cînd a îmbrăcat tricoul de campioană și a luat medalia de aur„, a declarat Elisabeta Baciu, în momentul în care Alexandra a urcat pe prima treaptă a podiumului național.

Calistru a ocupat „doar” locul al cincilea la 60 metri plat, cu același timp cu care s-a calificat în finală: 8:44.

 

Andrei Mărieș a stabilit nou record personal

 

Săritura în înălțime la grupa de copii C1, în tranziție către juniori III, a fost dominată, în acest an, de reprezentanții școlii romașcane, toți de la Clubul Atletic. În primăvară, Romanul a ocupat podiumul României. Aurul i-a revenit lui David Ciuraru, argintul lui Andrei Mărieș (foto stânga), iar bronzul lui Paul Pleșca, primul și al treilea fiind pregătiți de Traian Macovei, iar al doilea de Iulian Corugă. Toți trei au trecut ștacheta ridicată la 1,47 metri, fiind departajați de numărul de încercări. Tot ca un element inedit, dar foarte plăcut, David, Andrei și Paul au realizat noi recorduri personale.
Din cîte știu eu, din 1997, podiumul n-a mai fost în întregime romașcan la săritura în înălțime, la naționale„, spunea, atunci, Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman. „Despre Andrei pot spune că este cea mai bună investiție din grupa mea, întrucît el face atletism doar de două luni și a și ajuns medaliat la naționale„, a declarat, tot atunci, Iulian Corugă, antrenorul lui Mărieș.

De această dată, la „Cupa de Iarnă” din Bacău, Andrei Mărieș a trecut peste stinghia ridicată la 1,70 metri din a treia încercare, fiind și primul la grupa lui de vârstă, juniori III, din 2013. Mărieș a stabilit un nou record personal cu această ocazie, unul pe care antrenorul său, Iulian Corugă, îl estima la concursurile din anul viitor. L-a depășit doar ieșeanul Vlad Radu, născut în 1997, care a sărit 1,75 metri. În urmă cu o săptămână, Andrieș ocupa locul al treilea, cu 1,65 metri, la Memorialul „Constantinescu Nehoi”, dar cu o cea mai bună săritură la fel de înaltă ca a primilor doi clasați. Unul dintre aceștia este Paul Pleșca, cel care în concursul din Bacău a sărit tot 1,65 metri, la fel ca și în Roman. Pleșca s-a clasat la concursul din Bacău pe locul al patrulea, cu 1,65 metri.

 

Rezultate foarte bune și în celelalte probe

 

Marius Mustață, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, a ocupat locul I la aruncarea greutății, la juniori II, cu 14,65 metri. Bogdan Michiu, de la Clubul Atletic, a sărit în lungime 5,59 metri și a ocupat locul secund la juniori I, fiind și finalist în proba de 60 metri plat. Ana Maria Antal (LPS) a terminat pe locul al treilea cursa finală de la 60 metri garduri, dar și pe locul al patrulea la săritura în înălțime. Mădălina Ciurdea, Ana Maria Savu și Alexandra Calistru s-au clasat pe locurile 4, 5 și 6 la săritura în lungime, la juniori III.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0