Prima paginăActualitateRoman

Aleşii locali își împart școlile

Dimensiune text

În ședința de joi vor fi nominalizați consilierii care vor face parte din consiliile de administrațiile ale școlilor. Consilierii vor stabili traseul pentru maşinile şcolilor de şoferi, modificările privind managementul deşeurilor în mediul rural și gestionarea unor terenuri.

Săptămâna viitoare, joi, va avea loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Roman, pe a cărei ordine de zi, aleşii locali au 17 proiecte de interes public.

Mai întâi, va fi dezbătut un proiect de hotărâre privind scoaterea din funcţiune şi casarea bunurilor de retur din Staţia de epurare Roman.

Al doilea proiect este de mare interes pentru instructorii auto. Se modifică, din nou, lista străzilor din oraş pe care pot sau nu pot circula autovehiculele şcolilor de şoferi.

Totodată, aleşii locali vor stabili care vor fi reprezentanţii Consiliului Local în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din Roman şi în Consiliul de Administraţie al Clubului Copiilor Roman.

Se va discuta despre aprobarea inventarului parţial al terenurilor şi clădirilor care aparţin domeniului privat al municipiului Roman; dezmembrarea şi alipirea unor terenuri sau concesionarea unor terenuri pentru construcţii.

Citește și:   Rețea de falsificatori de acte pentru indemnizații de creștere a copilului, cu ramificații în Neamț, anchetată de polițiști

Un alt proiect de pe ordinea de zi va fi aprobarea transmiterii,  în  folosinţă gratuită, a unui teren către Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, din zona Spitalului Vechi.

Tot joi se va discuta aprobarea primului act adiţional la Acordul de Parteneriat în vederea realizării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ”, încheiat între localităţile membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ECONEAMŢ”. Modificările esenţiale se referă la faptul că, la nivel de judeţ, s-a stabilit că în loc de taxă, în mediul rural, să fie tarif, plătit direct la operatorul zonal, iar toate activităţile (colectarea şi transportul deşeurilor, operarea staţiilor de transfer / sortare / compostare, transportul deşeurilor la depozitul judeţean) să fie făcute de acelaşi operator pe fiecare din cele patru zone ale judeţului.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0