Prima paginăActualitate

Alegeri interne în USR pentru stabilirea candidaților pentru alegerile parlamentare

Alegeri interne în USR pentru stabilirea candidaților pentru alegerile parlamentare

Dimensiune text

La finele anului, românii sunt așteptați din nou la vot, de data aceasta pentru a decide cine sunt parlamentarii și, automat, cine va forma Guvernul. În județul Neamț, USR a dat startul alegerilor interne pentru stabilirea listei de candidați.

Conform președintelui USR Neamț – deputatul Iulian Bulai, USR și PLUS numără în județ aproape 1.200 de membri. Deputatul Iulian Bulai și-a declarat intenția pentru a obține un nou mandat: ”Sâmbătă organizam la Neamț alegeri interne pentru alegerile parlamentare. Vă mulțumesc tuturor în speranța acordării încrederii pentru un nou mandat”.

La ultimele alegeri, cele locale, USR PLUS a obținut 73 de consilieri locali, patru consilieri județeni și doi primari. ”Pentru aceste alegeri legislative, pariul meu este (cel puțin) dublarea echipei parlamentare a USR Neamț, în așa fel încât vocea Neamțului și a Moldovei să se facă mai bine auzită, iar proiectele legislative pe care le propunem să aibă tracțiune reală, pe termen lung, pentru județ și regiune”, a mai scris deputatul Bulai pe pagina sa de Facebook.

Alegerile parlamentare seamănă cu cele locale pentru desemnarea membrilor din consiliile locale și cele județene. Votul se dă pe listă, și nu unui membru de partid. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Senatorii și deputații se aleg prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale. Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori. Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori. Numărul locuitorilor care se iau în calcul este conform populației după domiciliu, raportat de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului precedent anului în care au loc alegeri la termen.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0