Prima paginăNeamt

Alegătorii din Roman decid președintele Consiliului Județean Neamț

Dimensiune text

Conform numărătorii paralele efectuată de USL, la ora 1, după numărarea voturilor din 40% din numărul total al secțiilor de votare, candidatul USL pentru șefia Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu (foto stînga), avea un procent în fața candidatului APEL, Culiță Tărâță (foto dreapta). Tot conform acestei numărători, pentru alegerea consilierilor județeni, USL avea un avans de cinci procente în fața celor de la APEL.

 

Vasile Pruteanu, candidat al USL la funcția de președinte al CJ Neamț, era cu ochii pe Roman, luni, la ora 2.00, procentele fiind 40,5% Tărâță și 39,83% Pruteanu.
Alegătorii din Roman vor hotărî cine va fi președinte al CJ, scorul de pînă acum, la numărătoarea paralelă din circa 50% din secțiile de vot, fiind foarte- foarte strîns. Sper să fiu eu cel desemnat de alegători să continui proiectele începute și pe cele promise a le realiza„, a declarat Vasile Pruteanu.

În urma numărătorii paralele, după alegerile de pe 10 iunie desfășurate în comune, situația se prezenta astfel: APEL a cîștigat în comunele Gherăești, Poienari, Stănița, Valea Ursului, Icușești, Moldoveni, Sagna, Poienari, Ruginoasa, Ceahlău, Crăcăoani, Timișești, Sagna și Urecheni. Alexandru cel Bun, Gîrcina, Dumbrava Roșie, Roznov, Mărgineni, Moldoveni, Tazlău, Ion Creangă, Icușești, Poienari, Sagna, Stănița, Valea Ursului, Dragomirești, Girov, Ruginoasa, Ștefan cel Mare, Crăcăoani, Ghindăoani, Răucești, Timișești, Urecheni, Bicaz Ardelean, Dămuc, Pipirig și Ceahlău.

 

USL a cîștigat Boghicea, Cordun, Bîra, Doljești, Dulcești, Bozieni, Trifești, Săbăoani, Tămășeni, Borlești, Cîndești, Dochia, Bahna, Piatra Șoimului, Războieni, Dulcești, Podoleni, plus comune Făurei, Botești și Bahna, care, pînă acum, aveau primari PDL.
La închiderea secțiilor de votare, 54,72% dintre cetățenii cu drept de vot din județul Neamț trecuseră pe la urne. Diferența de participare la vot dintre mediul urban și cel rural a fost mai mare de nouă procente. Astfel, 49,09% dintre alegătorii din mediul urban au mers duminică să-și exercite dreptul de vot, în timp ce 58,65% dintre cetățenii cu drept de vot din mediul rural au mers la vot.
Prezența la vot ne plasează pe un loc codaș, în comparație cu alegerile locale din 2008. Astfel, în ceea ce privește participarea la vot în mediul urban, sîntem pe locul 29 pe țară, iar în ceea ce privește mediul rural, sîntem pe locul 38 pe țară.

COMENTARII

WORDPRESS: 0