HomeNeamt

Alcoolul ucigaş n-a ajuns în Neamț

Săptămâna aceasta, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Neamţ au desfăşurat o amplă acţiune de verificare în judeţ, după ce, la nivel naţional s-a instituit o alertă cu privire la produsul Alcofarm. 25 de persoane care au folosit acest produs au decedat.

 

 

În urmă cu două săptămâni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a retras de la comercializare produsul Alcofarm, loţiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic, produs SC Pet& Ady Trading SRL, Năsăud. În judeţul Bihor au fost semnalate 25 de cazuri de decese în urma consumului produsului menţionat. ANPC a atras atenţia consumatorilor care deţin produsul Alcofarm să-l distrugă. În urma prelevării probelor şi a emiterii Buletinului de analiză emis de Centrul Naţional de Sănătate Publică Cluj pentru loturile menţionate, s-a constatat prezenţa în compoziţie a produsului a alcoolului metilic, deşi în lista ingredientelor era menţionat alcoolul etilic.

În judeţul Neamţ, controlul a fost finalizat la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit informaţiilor oferite de către DSP Neamţ, în urma controalelor efectuate la 42 de agenţi economici, printre care depozite, farmacii şi unităţi de desfacere, produsul incriminat nu a fost găsit expus la comercializare.
ANPC atrage, încă o dată, atenţia asupra folosirii corecte a produselor în conformitate cu destinaţia pentru care acestea sunt concepute.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0