HomeSocial

Ajutor pentru săracii orașului

În aceste zile, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, cei mai săraci dintre romașcani beneficiază de ajutoare constând în alimente de bază, dar și de ultimele tichete sociale ce vor fi acordate în anul 2012.

 

 

„Zece tipuri de alimente sunt distribuite, în aceste zile, persoanelor din categorii defavorizate. Este vorba despre sprijinul Uniunii Europene, ce constă în alimente de bază pentru șomeri, pensionari și persoane cu handicap. Am stabilit ca patru salariați din alte compartimente ale Primăriei Roman să lucreze, temporar, la depozitul de alimente, pentru a ajuta la distribuirea alimentelor de bază către beneficiari”, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu. Tot în această săptămână, mii de romașcani primesc ultimele trei tichete sociale, care pot fi utilizate pentru achiziția de medicamente și alimente. Fiecare beneficiar primește tichete sociale în valoare totală de 90 de lei, ajutor aferent lunilor octombrie, noiembrie și decembrie.

Cei peste 4.000 de romașcani care au solicitat un astfel de sprijin vor mai beneficia de tichete sociale doar de două sau de cel mult trei ori pe întreaga durată a anului viitor. „Voi discuta și cu partenerii din Consiliul Local pe tema acestei facilități. Acest sprijin va fi acordat romașcanilor și pe parcursul anului viitor, însă tichetele sociale vor fi oferite de două sau de trei ori pe an, în preajma sărbătorilor. Activitatea socială din Roman s-a diversificat anul acesta, prin funcționarea cantinei sociale, a centrului de zi pentru copii aflați în situații de risc, precum și a căminului pentru bătrâni. În acest nou context, este necesară reanalizarea modului în care se cheltuiesc fondurile din bugetul local pentru protecția socială”, a mai afirmat primarul.

Comentarii

WORDPRESS: 0