Prima paginăActualitateSocial

Ajutoare de 350.000 de lei pentru 361 de familii din Neamț

Dimensiune text

Prefectura Neamţ informează că judeţul Neamţ, prin hotărârea de Guvern nr. 843/12 noiembrie, este beneficiarul unor ajutoare de urgenţă de la bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în sumă totală de 350.800 de lei.

Suma este destinată pentru sprijinirea unui număr total de 361 de familii şi persoane singure din judeţ, aflate în situaţii de necesitate  cauzate de calamităţi naturale, inundaţii, incendii şi stare gravă de sănătate, care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Astfel, primesc ajutor: 330 de familii din comuna Păstrăveni, ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii însoţite de grindină în luna iulie 2015; 24 de persoane aflate în stare gravă de sănătate; patru familii ale căror gospodării au fost distruse de incendii; trei familii ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii.

Ajutoarele de urgenţă se acordă în conformitate cu prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0