Prima paginăReligie

Ajutoare dăruite de Biserică familiilor afectate de inundaţii

Ajutoare dăruite de Biserică familiilor afectate de inundaţii

Dimensiune text

 

ajutoare inundatii bacau 34.000 de litri de apă şi 200 de pâine vor fi împărţite familiilor afectate de inundaţiile din judeţul Bacău. În urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor care au afectat numeroase gospodării din judeţul Bacău, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a venit în sprijinul familiilor greu încercate oferindu-le ajutorul necesar pentru a depăşi aceste momente grele.

„Am luat act cu îngrijorare de situaţiile dificile prin care trec familiile credincioşilor noştri, afectate de inundaţiile din unele zone ale judeţului Bacău. De aceea, la nivelul Centrului eparhial s-a dispus ajutorarea acestora, în primul rând prin oferirea de apă potabilă şi pâine”, a declarat IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Astfel, 4.000 de litri de apă potabilă au fost împărţiţi de către reprezentanţii Eparhiei Romanului şi Bacăului, prin Protopopiatul Oneşti, familiilor din localităţile Caşin, Mănăstirea Caşin şi Curiţa, care au avut de suferit. „Numeroase gospodării sunt greu încercate în aceste momente, iar apa din fântâni nu mai este potabilă. De aceea, s-au împărţit patru tone de apă potabilă”, a explicat preotul Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti.

De asemenea, ierarhul de la Roman va oferi celor care au avut de suferit din cauza intemperiilor naturii 200 de pâini făcute în Brutăria „Betleem” a Centrului eparhial de la Roman.

300 de gospodarii din Bacău au fost afectate de inundaţii în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, situaţia cea mai gravă fiind în comuna Mănăstirea Caşin şi satul Curiţa. Totodată, satul Curiţa (cu 337 gospodării), din comuna Caşin, a fost izolat din cauza revărsării apelor şi colmatării podului prin care se face accesul în localitate.

ajutoare inundatii bacau 1

ajutoare inundatii bacau 2

ajutoare inundatii bacau 3

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0