Agrosel readuce gustul legumelor românești de altădată

HomeEconomie

Agrosel readuce gustul legumelor românești de altădată

 

 

Zeci de legumicultori din zona Romanului au fost prezenți marți, 6 februarie, la restaurantul Casa Caroly, acolo unde reprezentanții producătorului de semințe profesionale de legume Agrosel au prezentat oferta firmei pentru anul 2018, noii hibrizi ameliorați în stațiunea de cercetare proprie. La manifestare au fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor partenere, Inspectoratul pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor și Unitatea Fitosanitară Neamț.

Agrosel este o firmă românească, ce împlinește anul acesta 20 de ani de activitate, cu sediul în Câmpia Turzii, având capital 100% românesc, unde activează un colectiv de peste 100 de angajați. Agrosel se ocupă cu crearea de varietăți noi, soiuri și hibrizi, precum și de menținerea unora din varietățile existente, prin ameliorare creativă, respectiv ameliorare conservativă.

Agrosel deține un portofoliu cu peste 150 de varietăți omologate și brevetate în România, acestea regăsindu-se și în Lista Oficială a Soiurilor de Plante din România. La obținerea acestor varietăți au lucrat specialiștii proprii, în colaborare cu amelioratori cu vastă experiență în domeniu din străinătate.

Oferirea unui material biologic viabil, cu însușiri superioare (puritate, facultate germinativă, energie germinativă, umiditate), condiție de bază în reușita unor culturi legumicole, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unui laborator de analize propriu, astfel că acum Agrosel este singura companie privată din România care deține și folosește un laborator acreditat RENAR.

„Agrosel are ca misiune să redea cultivatorului român gustul legumelor de altădată, pentru că dumneavoastră trebuie să obțineți și productivitate, să aveți și niște culturi pe care să le valorificați profitabil, dar și ca legumele să aibă gust pentru clientul dumneavoastră”, a afirmat, în deschiderea prezentării, Florentina Vrincianu, Reprezentant Zonal Nord-Est al companiei Agrosel.

 

 

Încă din 2015, Agrosel a dat startul unei serii de simpozioane organizate pe întreg teritoriul României, în cele mai importante bazine legumicole. Scopul acestora este acela de a asculta nevoile fermierilor și prezenta și promova în rândul cultivatorilor cei mai noi hibrizi de ardei ai companiei. Totodată, sunt prezentați și hibrizii de tomate, dovlecei, ceapă, varză, toți fiind adaptați condițiilor pedoclimatice și cerințelor pieței românești, așa cum a fost și manifestarea care a avut loc marți la Roman. Pe lângă prezentarea produselor Agrosel, discuțiile s-au referit și la condițiile de plantare și îngrijire, tehnici de cultivare sau la experiențe ale cultivatorilor care au folosit produsele companiei.

După prezentarea produselor cuprinse în catalogul pentru anul 2018 al Agrosel, produse disponibile și pe site-ul companiei, la adresa https://shop.agrosel.ro, întâlnirea cu legumicultorii din zona Roman a continuat cu prezentarea produselor și serviciilor Chemark Rom, unul dintre principalii distribuitori și furnizori de servicii de ambalare a produselor de protecție a plantelor din România.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • oarecare 6 ani ago

  Produc seminte mai mult pt. amatori.Pina acum putini producatori mari sau care traiesc din asta am auzit sa sa foloseasca semintele lor.Ar trebui sa aiba si o campanie de oferire de monstre pt acestea.Cumpar eu si cunoscutii numai seminte profesionale de la concurenta deoarece sunt verificate in cultura si au pretul decent si permanent mi se ofera de la magazin monstre cu diferite seminte ca sa le testez de la diferiti producatori.Am avut monstre cu 30-50 seminte la rosii bulgaresti sunt rosiile de altadata ,100 sem. la ardei de la seminis,500 seminte stanley sau varza extratimpurie withe cabbage 1 000 seminte.Cu simpozioanele nu ai succes.Oferiti magazinelor virtuale( deoarece de acolo se aprovizioneaza cei care traiesc din asta) monstre gratis cu seminte pe care sa le ofere cumparatorilor.Daca sunt bune ve-ti vedea ca sunt recomandate si pe forumuri de cei care le-au avut in cultura.
  .Ardeii kapia de la agrosel sunt cu coaja subtire ce am testat,gogosarii sunt tardivi majoritatea si nu apuci sa culegi decit citiva de pe planta iar daca ai bruma in sept pe la mijlocul lunii ai muncit degeaba.Pastirnacul nu are germinatie sau o are foarte mica,de citiva ani multa lume se plinge de calitatea semintei de pastirnac.la multi nu le germineaza.Am luat rosii alvaro (9 seminte)sa le testez sa vad cum se comporta
  In rest sa auzim numai de bine de ei si succes in activitatea lor..

  • Lica Mosu 6 ani ago

   @ ,,oare…care” ?? ,,Monstrele”” sunt… ,,femelele ,,monstrilor” !! Mostele e…altceva ! ce…oare ??!!

  • Marii producatori cauta cantitate, nu calitate. Felicitari celor de la Agrosel pentru eforturile pe care le fac.