Prima paginăActualitate

Aglomeraţie la paşapoarte. Programul de lucru a fost prelungit

Aglomeraţie la paşapoarte. Programul de lucru a fost prelungit

Dimensiune text

 

pasaportAvând în vedere că, în perioada de vară, numărul solicitărilor pentru eliberarea de paşapoarte creşte semnificativ odată cu începerea vacanţei şi perioada de concediu a românilor care lucrează în străinătate, la Serviciul Paşapoarte Neamţ s-a dispus prelungirea programului de lucru la ghişee, iar angajaţii „nu au voie” să plece în concediu în luna august.

Deja, din această lună, numărul cererilor a crescut cu aproape 30%. Statisticile arată că, în luna iulie a acestui an, s-au prezentat mai multe persoane decât anul trecut. Astfel, în perioada 1-13 iulie 2015 s-au prezentat la ghişeu 868 de persoane, în timp ce în aceeaşi perioadă a acestui an s-au prezentat deja 2.111 persoane.

„Începând de marţi, Instituţia Prefectului şi Direcţia Generală a Paşapoartelor au dispus prelungirea programului de lucru, de la 07.30 la 17.00. În cadrul instituţiei noastre lucrează 14 oameni, iar pe lângă cererile pentru eliberarea paşapoartelor, mai procesăm şi altfel de acte, cum ar fi adeverinţele de liberă circulaţie. S-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului personalului, iar dacă se va reuşi încadrarea a încă trei persoane, să ajungem la un număr total de 17, credem că cetăţenii ar fi mult mai mulţumiţi. În acest moment, procesarea unui dosar durează şapte minute, astfel încât estimarea este pentru 65 de solicitări pe zi ce pot fi rezolvate”, a declarat subcomisar Constantin Roman, şef Serviciu Paşapoarte Neamţ.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se pot depune la Punctul de lucru mobil deschis la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Roman, în fiecare zi lucrătoare de luni, în intervalul orar 10.00 – 15.00. Eliberarea paşapoartelor simple electronice solicitate la punctul de lucru se face în termen de 14 zile calendaristice.

Autorităţile nemţene spun că, în ultima perioadă, se înregistrează o creştere a numărului de cetăţeni din Republica Moldova, care au cetăţenie română şi care au început să apeleze inclusiv ghişeele din Neamţ pentru a-şi face paşaport.

Plata online a taxelor reduce timpul de aşteptare

Pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişee, se recomandă cetăţenilor să utilizeze toate cele şase mijloace de plată puse la dispoziţie de legislaţie, respectiv: plata prin virament bancar de la orice bancă, unde au un cont deschis; plata prin mandat poştal; plata prin internet banking; plata în numerar la casieriile Trezoreriei Statului; plata în numerar la ghişeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de aceste structuri) şi plata în numerar la casieriile Instituţiei Prefectului (Codul de identificare fiscala al Instituţiei Prefectului – judeţul Neamţ este: 2612820 .

Conturile IBAN pentru Serviciul Public Comunitar Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Neamţ este: RO94TREZ491502602X015728).

Utilizarea cât mai frecventă a modalităţilor de plată online a taxelor aferente acestor documente şi măsurile organizatorice dispuse pentru această perioadă de vârf din punct de vedere al solicitărilor cetăţenilor vor conduce la diminuarea timpului de aşteptare la ghişee.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0