HomeActualitateRoman

Agentul de Poliţie Ioan Cănărău a scăpat de judecată

Agentul Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) și președinte SNAP Neamț, care a protestat săptămâna trecută în faţa sediului Poliţiei Roman, nemulţumit de modul în care colegii lui din Poliția Roman au anchetat un caz de ultraj, a fost dat în judecată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, pe motiv că protestul său, denumit, în acţiunea pornită la Tribunalul Neamţ, „grevă”, nu a fost legal.

Acţiunea a fost înregistrată la secţia I Civilă, ca litigiu de muncă. Obiectul dosarului era „acţiune de constatare a nelegalităţii grevei”. Primul termen de judecată trebuia să fie joi, 24 iulie, la ora 9, însă, în momentul în care s-a prezentat în sala de judecată, agentul Ioan Cănărău a fost informat că IPJ Neamţ a retras acţiunea, încă de miercuri după-amiază.

„IPJ Neamţ a formulat o cerere de retragere a acţiunii pentru termenul de joi, pe motiv că acţiunea respectivă a rămas fără obiect”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. Mai exact, asta înseamnă că IPJ a renunţat pentru că vineri, după ce a fost depusă plângerea la Tribunal, protestul agentului Cănărău a încetat.

„Am  primit o hârtie de la IPJ prin care mi se cerea să încetez greva, însă, conform Legii dialogului social, greva este încetarea colectivă a lucrului într-o unitate. Deci colectivă, nu individuală. Ce am făcut eu nu a fost grevă, deci normal că trebuia să renunţe la judecată cei de la IPJ Neamţ. Sindicatul nostru va depune o plângere penală pentru comiterea infracțiunii de constrângere sau condiționare a liderilor sindicali de a-și îndeplini atribuțiile funcțiilor pentru care au fost aleși”, a declarat liderul de sindicat Ioan Cănărău.

Protestul agentului de Poliţie a început luni, 14 iulie. În primele trei zile, Cănărău a protestat, între orele 9.00 și 11.00, în fața sediului Poliției Roman, iar de joi a intrat în greva foamei. Ioan Cănărău a stat în greva foamei până vineri, 18 iulie, la ora 16.00, aproximtiv 31 de ore.

Comentarii

WORDPRESS: 0