Prima paginăActualitate

Agenția Națională de Integritate: director adjunct de la Finanțe, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate: director adjunct de la Finanțe, în conflict de interese

Dimensiune text

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat luni, 10 mai, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Delia Rodica Negură, funcționar public de conducere în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Neamț, a infracțiunii de „conflict de interese” – text în vigoare până la 28 iulie 2017 –, prevăzută de articolul 301 din Codul Penal.

Conform ANI, prin semnarea de către Delia Rodica Negură, în calitate de conducător al organului de executare, a documentelor care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (constând în vânzarea la licitație a unor bunuri imobile) a societății comerciale al cărei administrator și asociat unic este soțul acesteia, a existat un interes de natură patrimonială pentru acesta.

„De asemenea, la data de 2 mai 2017, în calitate de conducător al organului de executare, Rodica Delia Negură a semnat procesul-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, în temeiul prevederilor art. 259 din Legea nr. 207/2015, s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei (rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitație) pentru stingerea obligațiilor datorate de către societatea comercială al cărei administrator și asociat unic este soțul persoanei evaluate”, arată comunicatul ANI. Conform reprezentanților agenției de integritate, Rodica Delia Negură nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Rodica Delia Negură, șef administrație adjunct colectare în cadrul AJFP Neamț, a declarat pentru Ziarul de Roman că până luni, la momentul apariției în mediul online a articolelor referitoare la comunicarea ANI, nu a avut cunoștință despre existența unei sesizări penale formulate de această instituție care să o vizeze.

„Arăt că nu am săvârșit fapta ce face obiectul cercetărilor la solicitarea ANI și îmi exprim încrederea totală că organele abilitate vor soluționa cauza în spiritul aflării adevărului. Totodată, țin să menționez faptul că existența unei cercetări penale nu înfrânge prezumția de nevinovăție”, a mai precizat Rodica Delia Negură.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0