HomeRoman

Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Roman a fost retrogradată

O decizie cel puțin ciudată a fost luată, recent, în ce privește soarta Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) Roman (foto). Agenția a fost transformată în compartiment al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț, în ciuda indicatorilor realizați și a activității diversificate pe care o desfășoară.

 

În timp ce nimeni nu a putut oferi o explicație clară pentru decizia de a oferi agenției locale de ocupare din Roman un „rang” echivalent cu cel al compartimentului AJOFM din Poiana Teiului, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a anunțat că va încerca să îl convingă pe noul șef al AJOFM Neamț, Daniel Chirilă, că agenția din Roman nu trebuie retrogradată.

Este păcat că o agenție cu dimensiunea și activitatea celei din Roman a devenit un simplu compartiment al AJOFM Neamț. De cînd sînt primar, am încercat să ofer romașcanilor posibilitatea de se adresa tuturor instituțiilor de care au nevoie fără a mai fi necesar să se deplaseze la Piatra Neamț. Am încercat să oferim Romanului importanța pe care o merită, iar decizia de transformare a ALOFM Roman în compartiment este, din punctul meu de vedere, o eroare„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu. „Voi încerca să discut cu noul șef al AJOFM Neamț, Daniel Chirilă, după instalarea sa în funcție, pe tema agenției din Roman„, a mai spus edilul.
Daniel Chirilă ar urma să ocupe funcția de șef al AJOFM săptămîna viitoare.

Agenția din Roman înregistrează în evidențe șomeri, oferă servicii de mediere, stabilește drepturi ale șomerilor, implementează măsuri active de ocupare, desfășoară cursuri de calificare, se ocupă și de relația cu angajatorii și oferă servicii șomerilor din 29 de localități. Nu poate fi justificată, sub nici o formă, transformarea sa în compartiment, așa cum este cel din PoianaTeiului, de exemplu. Această decizie este o lovitură adusă prestigiului agenției, salariaților săi și, nu în ultimul rînd, municipiului Roman„, au susținut salariații ALOFM Roman.

Coordonatoorul compartimentului AJOFM din Roman este, acum, Tatiana Lazăr. Fosta șefă a ALOFM, Cornelia Moldoveanu, este în concediu medical cel puțin pînă la finalul acestei luni. Ea va ocupa funcția de consilier superior în cadrul agenției.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • mama omida 10 ani ago

  hai sa fim seriosi !!!!se freaca menta la greu…”indicatori”!!astia se fac din pix..sa zica merci ca inca nu au redus posturile la un sfert.

 • un cetatean 10 ani ago

  Asa este! Cred ca erau prea multe posturi in care se statea degeaba pe acolo, raportat la numarul de locuitori din Roman si zona, care a scazut drastic ( tinerii pleaca caci nu vor sa duca o viata plina de lipsuri si austeritate ca a parintilor lor, natalitatea a scazut, plecarile la munca in strainatate ).Cunosc foarte multe persoane care au facut tot felul de cursuri prin ALOFM si nu s-a angajat nici macar una dintre acestea, dupa acele cursuri.

 • soarele 10 ani ago

  nu cred ca o schimbare de denumire duce si la schimbarea fiselor de post , a activitatii stabilite prin fise .Cei care presupun „tragedia” schimbarii numelui si a faimei institutiei nu cunosc faptul ca denumirile se schimba mereu ,oamenii raman pe aceleasi functii , mai putin seful care prin reorganizare nu mai ia niste sporuri.Nu poate fi comparata agentia cu cea din Poiana Teiului , pentru nestiutori, poate fi comparata cu agentia din Tg Neamt, care este tot compartiment si face aceleasi activitati ca la Roman sau Piatra Neamt.
  Deci…………………….

 • samsung 10 ani ago

  @ mama omida Asa e cand ai prea mult timp liber, scrii comentarii degeaba. E plin de nepriceputeni ca tine care bat din gura aiurea, fara sa aiba habar despre ce e vorba.